Politiebericht Flevoland: Almere 17-05-2001
Overvallen café`s opgelost
Stasfdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Overval op Sting en Gerrys Place opgelost
ALMERE De politie van basiseenheid Almere Haven heeft de overvallen op Gerrys Place en de Sting opgelost. De inmiddels 22 jaar geworden verdachte uit Almere die op heterdaad werd aangehouden bij Gerrys Place, en een 16-jarige Almeerder hebben onlangs bekend betrokken te zijn geweest bij de overvallen.

Maandagavond 12 maart kwamen de mannen de Sting aan de Brink binnen en dwongen de gasten onder bedreiging van een vuurwapen hun waardevolle goederen (mobiele telefoons en geld) af te geven. Niemand raakte hierbij gewond.
Woensdagnacht 18 april bezocht het duo Gerrys Place aan de Sluiskade. De 22-jarige greep een 43-jarige Almeerder en zette een vuurwapen tegen zijn hoofd. Hij eiste de inhoud van de kassa. Vervolgens ontstond er een worsteling waarbij de verdachte en de 43-jarige licht gewond raakten. De politie was snel ter plaatse en kon de verdachte aanhouden. De tweede verdachte, de 16-jarige, rende bij het zien van de politie weg. Een zoektocht in de omgeving bleef zonder resultaat. Hij kon een aantal dagen daarna worden aangehouden.

Onlangs heeft het duo bij de politie een bekentenis afgelegd. De politie sluit niet uit dat zij verantwoordelijk zijn voor meer misdrijven. Wanneer zij voor de rechter moeten verschijnen is nog niet bekend.