Nederlandse Taalunie

5 april 2001

Nederlandse en Vlaamse schrijvers naar Boekenbeurs in Turijn

Van 17 tot en met 21 mei 2001 staat de Nederlandstalige literatuur centraal op de Fiera del Libro te Turijn, de grootste boekenbeurs in het Italiaanse taalgebied.

Op en rond de Fiera zal een brede en grootscheepse presentatie van Nederlandse en Vlaamse literatuur plaatsvinden. De organisatie van deze presentatie is in handen van de Stichting Frankfurter Buchmesse 1993, die in het verleden literaire themapresentaties organiseerde op de boekenbeurzen in Frankfurt, Barcelona, Göteborg en Londen.

Op de beurs zullen twintig Nederlandse en Vlaamse schrijvers - hoofdzakelijk schrijvers wier werk beschikbaar is in het Italiaans - te gast zijn. Het gaat om de volgende auteurs: Willem van Toorn, Hugo Claus, Stefan Hertmans, Anna Enquist, Cees Nooteboom, Eric de Kuyper, Harry Mulisch, Margriet de Moor, Arnon Grunberg, Pol Hoste, Rindert Kromhout, Leonard Nolens, Tom Lanoye, Joke van Leeuwen, Bart Moeyaert, Peter Verhelst, Kader Abdolah, Renate Dorrestein, Kristien Hemmerechts en Rosita Steenbeek.

In samenwerking met de beursorganisatoren wordt een programma van lezingen, voordrachten, discussies en publieke interviews samengesteld, waaraan zowel Nederlandstalige als Italiaanse auteurs zullen deelnemen. Ook zal in een van de theaters in Turijn een literair theaterevenement plaatsvinden waarin de Nederlandstalige literatuur wordt gepresenteerd. De SFB '93 zal tevens met een stand aanwezig zijn op de boekenbeurs.

Ter gelegenheid van deze manifestatie zal het Literair Produktiefonds, samen met de Nederlandse Taalunie en het Vlaams Fonds voor de Letteren, een workshop literair vertalen Nederlands-Italiaans organiseren.

Bron: Nieuwsbrief Letteren No. 9-3, winter 2001 (Nederlands Literair Produktie- en Vertalingenfonds, Vlaams Fonds voor de Letteren)



© Nederlandse Taalunie