FNV

FNV: Zelfstandigen middelpunt conferentie Dynamische Driehoek

Donderdag 17 mei staan zelfstandigen centraal op de conferentie 'De Dynamische Driehoek op de arbeidsmarkt'. De conferentie gaat in op de knelpunten bij de overgang van werknemer of uitkeringsgerechtigde naar zelfstandige zonder personeel (ZZP) en vice versa. Hoofdgast van deze dag is minister Vermeend (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Hij geeft zijn visie op de positie van ZZP'ers op de arbeidsmarkt.

Drie thema's lopen als een rode draad door het programma: de benodigde wettelijke status voor ZZP'ers, de uitbreiding van de WAZ en een collectieve pensioenregeling voor ZZP'ers. Dit zijn de belangrijkste knelpunten die naar voren komen in de FNV-notitie over dit onderwerp.

Het aantal ZZP'ers neemt de laatste jaren spectaculair toe. In 2000 maakten zij bijna 12% (700.000) uit van alle mensen die betaald werk verrichten. Op dit moment vallen ZZP'ers tussen wal en schip, aangezien zij noch ondernemer noch werknemer zijn.

In het eerste deel van de conferentie zal de notitie worden ingeleid door federatiebestuurster Agnes Jongerius, waarna minister Vermeend zijn mening geeft. Dan volgt een debat met de aanwezigen. In het tweede deel wordt ingegaan op de rol van de Kamers van Koophandel. De heer P. Jeuken, vice-voorzitter FNV Zelfstandige Bondgenoten, zal dit onderwerp inleiden, waarna enkele ZZP'ers geïnterviewd worden. De heer L. Overmars, voorzitter van de Vereniging voor Kamers van Koophandel, gaat in op de positie van de ZZP'ers en op de aanbevelingen uit de notitie. Een debat met de aanwezigen sluit de middag af.

Conferentie 'De Dynamische Driehoek op de Arbeidsmarkt' Donderdag 17 mei 2001, 14:00-16:30 uur
Vergadercentrum Jaarbeurs Utrecht

Voor informatie of opvragen notitie:

FNV Voorlichting, Marjanna Nelissen, telefoon 020-58 16 552 of 06-206 29 773

Elke dag het laatste nieuws van de FNV op http://www.fnv.nl/nieuws; of neem een abonnement: http://www.fnv.nl/berichtenservice.

14 mei 01 09:07