Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium Generale



Wilde Mossels


Bewolkte luchten, eindeloze polders, bruggen, sluizen, water: het Zeeuwse landschap is prachtig. Het leven in de kleine dorpen is daarentegen wat benauwend, zeker voor een stel opgroeiende jongens. Als je tot de horizon kunt kijken, wil je wel eens wat meer. De vrienden Daan, Leen en Jacob weten dat er in de wereld spannender zaken zijn dan het jaarlijks terugkerende mosselfeest, maar ze betwijfelen of het elders ook beter is. Ze vullen de tijd met motorrijden, spelen in een bandje, werken, feesten en een beetje ouwehoeren in het dorpscafé.
Hoofdpersoon in de film is Leen. Weliswaar is hij de daadkrachtige leider van een vriendengroepje, maar in zijn eigen leven kan hij geen knopen doorhakken. Hij is daar ontevreden over en zoekt zijn heil in dromen en verlangens.
'Het verhaal van Leen is herkenbaar,' zegt regisseur Erik de Bruyn. 'Op een bepaalde leeftijd ga je je afvragen wie je bent, wat je eigenlijk wilt. Dat kan verlammend werken, want de mogelijkheden zijn er, maar je moet wel kiezen. Dat vereist moed en 'Wilde Mossels' gaat over die machteloze periode in je leven. Een universeel thema: volwassen worden is lastig, niet alleen in Zeeland.'

Wilde Mossels
Donderdag 17 mei
20.30 tot 22.25 uur
Blauw Zaal Auditorium