Cultuurdag scholieren Dollardcollege Woldendorp (Groningen)

Persbericht 15 mei 2001
Van: Kunstencentrum Groningen



Cultuurcircuits
Leerlingen Dollardcollege Woldendorp verkennen kunst en cultuur rondom Bellingwolde en Oudeschans en bezoeken asielzoekerscentrum De Grenshof in Bellingwolde.

datum: donderdag 17 mei 2001

datum volgende circuits:
6 juni: Dollardcollege Bellingwolde
13 juni: Dollardcollege Winschoten
20 juni: Dollardcollege Scheemda en Pekela

Cultuurcircuit rondom Bellingwolde en Scheemda

Donderdag 17 mei vertrekken vanaf het Dollardcollege in Woldendorp twee bussen met scholieren naar Bellingwolde en Scheemda.
Het Dollardcollege geeft ieder jaar zijn derdeklassers de mogelijkheid om een dag lang in de keuken van kunst- en cultuuraanbieders te kijken.
Ruim 90 scholieren zullen die dag de culturele omgeving verkennen van Bellingwolde en Scheemda.

De Woldendorpers bijten de spits af.

In groepen van 15 volgen ze workshops en presentaties van kunstenaars.
Een paar activiteiten:
Ze bekijken ze de prachtige Romaansgotische kerken in Bellingwolde en Oudeschans. Een architect van architectenbureau Timmer laat ze het gemeentehuis zien in Scheemda.
Luc Leenknecht, beeldhouwer/ kunstenaar uit Oostwold zal werk exposeren in het atrium van het gemeentehuis. Hij vertelt de leerlingen hoe hij werkt en wat het beroep beeldhouwer nu precies inhoudt.
In Museum De Oude Wolden in Bellingwolde krijgen ze een rondleiding door het museum, waarna ze een workshop schilderen wordt aangeboden door lokale kunstenaars.

Bijzonder dit jaar is het bezoek aan het Asielzoekerscentrum De Grenshof in Bellingwolde.
Asielzoekers onthalen de leerlingen gastvrij en bieden ze een 'culturele' lunch aan. Immers: de kunst en cultuur van de asielzoekers in Bellingwolde hoort bij de culturele omgeving van Bellingwolde.

Op verschillende dagen in de maand juni zullen ook de leerlingen van de andere locaties van het Dollardcollege "hun culturele omgeving" verkennen. Overal worden ze ontvangen door de kunst- en cultuuraanbieders uit hun eigen woonomgeving. Ook daar zullen ze gastvrij worden onthaald door de bewoners van asielzoekerscentra.

Voor meer informatie over tijden, adressen en rooster van de cultuurcircuits kunt u contact opnemen met:

Hadewijch de Jong
Kunstencentrum Groningen
E-mail : h.de.jong@kunstencentrum.nl of hade.jong@net.hcc.nl
telefoon: 050 8507125 of 0612068184
Walstraat 34
9701 BP Groningen