Gemeente Hilversum

Uitzonderlijke inzet kan leiden tot inschrijving in Gulden Boek

De gemeente Hilversum kent twee vormen om haar waardering kenbaar te maken voor degenen die zich voor de Hilversumse gemeenschap buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt:


- het toekennen van de Legpenning van de gemeente Hilversum;

- een inschrijving in het Gulden Boek van de gemeente Hilversum.
Iedereen kan een Hilversumse of een Hilversummer voordragen voor het Gulden Boek. Een door het gemeentebestuur breed samengestelde commissie beoordeelt de voordrachten. Deze commissie bekijkt bijvoorbeeld of de kandidate of kandidaat zich gedurende een reeks van jaren op één of bij voorkeur meer terreinen op uitzonderlijke wijze heeft ingezet en onderscheiden voor de Hilversumse gemeenschap. Als de commissie voldoende gronden aanwezig acht, doet zij een voordracht aan burgemeester en wethouders. Het college neemt dan een beslissing. De inschrijvingen in het Gulden Boek vinden plaats op 4 maart, de `verjaardag' van de gemeente Hilversum.

Tot nu toe zijn 133 personen ingeschreven in het Gulden Boek.

Schriftelijk

Wilt u iemand voordragen voor het Gulden Boek dan kunt u dat schriftelijk aanmelden bij de commissie. U kunt uw aanmelding portvrij opsturen naar: Commissie voor het Gulden Boek, Antwoordnummer 1199, 1200 VB Hilversum.

Wilt u bij uw aanmelding in elk geval de volgende informatie verstrekken: welke bijzondere verdiensten uw kandidaat of kandidate heeft gehad, dan wel nog heeft, gedurende welke periode en wat zijn/haar `normale' werkzaamheden of functie waren, of nog zijn en waar de commissie nadere inlichtingen over de aanmelding kan krijgen.