Gemeente Hilversum

Inspraakavond inrichting deel Neuweg

Op woensdag 30 mei wordt een inspraakbijeenkomst gehouden over de inrichting van de Neuweg tussen de Koningsstraat en de Langestraat (de zogenoemde ´Kop´ van de Neuweg). Op de inspraakavond staat het door burgemeester en wethouders goedgekeurde voorlopig ontwerp centraal over de inrichting van de ´Kop´.

In dit voorlopig ontwerp wordt het eenrichtingsverkeer op de Neuweg gehandhaafd, maar gaat voor het gedeelte tussen de Koningsstraat en de Langestraat tweerichtingsverkeer gelden. Op de inspraakavond worden bewoners op en rond de Neuweg en overige belangstellenden uitgenodigd om hierop hun reactie te geven. Daarnaast zal de inspraakavond gaan over de verkeersmaatregelen die in het voorlopig ontwerp zijn opgenomen voor de omliggende straten. Met bewoners worden de voorstellen besproken om de Koningsstraat oost (tussen Emmastraat en Neuweg) in te richten als 30 km verblijfsgebied en de Ruitersweg af te sluiten voor doorgaand verkeer. Ook wordt met hen overlegd welke aanvullende verkeersmaatregelen nodig zijn in de Zadelstraat en Prinsenstraat. De reacties van de inspraakavond worden opgenomen in het voorstel aan de gemeenteraad, die in september een definitieve beslissing neemt over de inrichting.

De inspraakbijeenkomst wordt gehouden in de Burgerzaal van het raadhuis. Tussen 19.15 en 20.00 uur kunt u de tekeningen en de voorstellen per straat bekijken. Tussen 20.00 en 22.00 uur volgt de officiële inspraakbijeenkomst. Nadere informatie: projectleider Job Klomp; tel: 629 28 12.