Gemeente Rheden

Nieuws (17-05-2001)

Uitnodiging gezellige bijeenkomst Brandweer

Deze week start de brandweer van Rheden opnieuw een campagne voor het werven van vrijwilligers bij het brandweerkorps. Het korps heeft zowel mannen als vrouwen nodig omdat er o.a. door de vergrijzing een tekort dreigt te ontstaan aan vrijwilligers. Daarom hebben alle Rhedense mannen tussen de 18 en 40 jaar een brief ontvangen. Alle Rhedense vrouwen in die leeftijd hebben vorig jaar al een brief gekregen van de brandweercommandant.

De brandweer Rheden is verdeeld in drie posten te weten Dieren, Rheden en Velp en bestaat grotendeels uit vrijwilligers, zoals bij de meeste korpsen in Nederland het geval is. Daarnaast is er een jaar geleden de jeugdbrandweer opgericht. 21 Kinderen maken in verenigingsverband kennis met de brandweer. Onlangs hebben deze kinderen ter gelegenheid van hun éénjarig bestaan nieuwe pakken gekregen. Maar voor het echte werk kunnen zij nog niet worden ingezet.
Het korps heeft vrijwilligers (m/v) nodig die, na een gedegen opleiding, ingezet kunnen worden bij de uitoefening van de verschillende taken van de brandweer. Hoewel het een vrijwilligersorganisatie is, staat tegenover de inspanningen voor de brandweer wel een financiële vergoeding. Maar naast deze vergoeding, krijg je er ook veel andere dingen voor terug. Leuk werk, de wetenschap dat je iets voor je medemens kunt doen, kameraadschap en teamgeest, de mogelijkheid om allerlei nuttige dingen te leren, dat zijn allemaal zaken die minstens zo belangrijk zijn.

Voor geïnteresseerden tussen de 18 en 40 jaar vindt er op donderdagavond 31 mei a.s. om
19.30 uur een voorlichtingsavond plaats in de brandweerkazerne in Rheden aan de Worth Rhedenseweg 1a. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Mocht u geen uitnodiging hebben ontvangen, maar wel tot de geïnteresseerden behoren, bel dan even met het brandweerbureau in Velp,
tel. 026 - 3619090.

Copyright: Gemeente Rheden