PERSBERICHT

Contact:
Steijger.communicatie
Tel: 036 523 5330
Fax: 036 523 5331

ONDERNEMERS CENTRAAL OP NATIONAAL ICT FORUM
"OP WEG NAAR ELEKTRONISCH ONDERNEMERSCHAP"

Rotterdam/Almere, 11 april 2001 - Het Nationaal ICT Forum 2001 dat op 17 mei in Almere zal worden gehouden, staat dit keer geheel in het teken van het elektronische ondernemerschap. Zo'n veertig (internationale) ICT ondernemingen, waaronder vooraanstaande bedrijven als Lucent Technology, Oracle, Cisco en NeXtrategy nemen aan het Forum deel. Tijdens het Forum zal tevens de nationale prijs voor de beste e-Business afstudeerscriptie worden uitgereikt.

"Ondanks de sombere berichten de laatste tijd, gaan de ontwikkelingen in ICT razendsnel ", zegt organisator Drs. Dim Baars. "De investeringen in het elektronisch zakendoen lopen in de miljarden. En dat zal de komende tijd wel zo blijven ", verwacht hij.

"Tijdens het Nationaal ICT Forum zal een antwoord gegeven worden op de vraag waar het naar toe gaat , wat de trends zijn en hoe het bedrijfsleven optimaal gebruik kan maken van de nieuwe kansen en mogelijkheden die thans geboden worden", zegt Hans van Efferink, secretaris van de Stichting Platform Almere I-CiTy dat het ICT Forum ondersteunt.

Tijdens het ICT Forum, dat onder voorzitterschap staat van Prof. Dr. Eppink, zullen er presentaties zijn van visionair Paul Ostendorf, de topman van Lucent Technologies Arie van Leusden, hoogleraar internationale communicatie Prof. Dr. Cees Hamelink en Oracle's marketing directeur Theo Ritsema. Daarnaast zijn er zes parallelsessies waarin aandacht wordt besteed aan het de technologische ontwikkelingen zoals breedband techniek, toegankelijkheid en veiligheid van e-business, de valkuilen en lessen van de nieuwe economie, de inhaalslag waar het onderwijs voor staat en de sociale impact van e-business.

Het Nationaal ICT Forum wordt georganiseerd door het Flevo Forum Netwerk dat onder meer wordt ondersteund door de provincie Flevoland. Het Nationaal ICT Forum op 17 mei wordt gehouden in de vernieuwde raadszaal in het stadhuis van Almere. Het Forum begint om 0930 uur en duurt tot 1700 uur. Inlichtingen zijn te verkrijgen bij Nationaal ICT Forum, tel. 010 281 624 of info@gbd-group.nl