Nieuws 4

Nijmeegs raadslid Jan van der Meer schrijft openhartig dagboek

Op donderdag 17 mei 2001 om 19.00 uur zal de nieuwe Nijmeegse burgemeester mevrouw Guusje ter Horst bij Boekhandel Dekker van de Vegt in Nijmegen het eerste exemplaar in ontvangst nemen van Enkeltje Nijmegen. Dagboek van een roze-groen raadslid, geschreven door de Nijmeegse politicus Jan van der Meer.

Jan van der Meer (Mill, 1965) is een kleurrijk raadslid dat van zijn hart geen moordkuil maakt. Zijn politieke carrière is van een grote beweeglijkheid: hij was actief voor De Groenen en raadslid voor de Stadspartij Leefbaar Nijmegen, fractie Van der Meer en GroenLinks. Voor verdere informatie over boek zie Nieuws 3.

Wij nodigen u graag uit bij deze presentatie aanwezig te zijn. Vanaf 12 mei zijn er ook exemplaren voor de pers te verkrijgen bij Uitgeverij de Stiel. De auteur is beschikbaar voor interviews: 024 - 322 81 88 / 06 - 18 51 34 14

Jan van der Meer, Enkeltje Nijmegen
Dagboek van een roze-groen raadslid
genaaid gebrocheerd, 160 blz.
f 25,- / ¤ 11,40

Nieuws 3

BINNENKORT VERSCHIJNT:

Jan van der Meer, Enkeltje Nijmegen


Plaats en tijd van handeling: Nijmegen, een middelgrote Nederlandse stad in het jaar 2000. Protagonist: Jan van der Meer, geboren in het Brabantse Mill (1965), raadslid voor de Stadspartij Leefbaar Nijmegen.

De plot is klassiek: 2000 blijkt een rampjaar voor Jan van der Meer. Zijn moeder overlijdt aan kanker, er is crisis in de partij, de idealen wankelen, en met de liefde wil het ook niet vlotten.

Maar dan de katharsis: Van der Meer zegt zijn baan bij Das&Boom op en maakt plannen om horeca-ondernemer te worden, hij verruilt zijn partij voor GroenLinks en stort zich als vanouds in de problematiek van natuur, milieu en stadsontwikkeling. Later wordt alles beter.

En de liefde? Tja, de liefde...

Enkeltje Nijmegen is het openhartige dagboek van een roze-groen raadslid. Jan van der Meer geeft een inkijkje in het politieke bedrijf vanuit een zeer persoonlijk perspectief. Politiek en het volle leven - drank, seks, intriges en ambitie: het zijn de ideale bouwstenen voor een klassieke tragedie.

Gelukkig heeft Jan van der Meer naast humor en relativeringsvermogen ook de moed zichzelf niet te ontzien. Dat maakt dit dagboek tot een authentiek document, tot meer dan een lokaal-politieke aangelegenheid en tot een vermakelijke zedenschets.

We zeggen Nijmegen, maar de plaats van handeling kan bijna overal zijn.

zie ook: oud nieuws 1-2