Technische Universiteit Eindhoven

PERSBERICHT
3 mei 2001 Grote Nederlandse Studenten Kampioenschappen (DAF-GNSK2001) op TU Eindhoven
Ruim duizend sportende studenten strijden om titel 'Beste studentenstad van Nederland'
Eindhoven - Zo'n 1200 sportende studenten in negen takken van sport, afgewisseld met enkele feestelijke activiteiten, dat alles is te beleven tijdens het driedaags DAF-GNSK2001, dat gehouden wordt op 17, 18 en 19 mei op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). De Grote Nederlandse Studenten Kampioenschappen (GNSK) zijn weer naar Eindhoven gehaald (de vorige keer was in 1991) in het kader van de viering van het 45-jarig bestaan van de Eindhovense universiteit. De deelnemers maken kennis met een puik sportcomplex, inclusief een nieuw overdekt zwembad, en met enkele bruisende studentenfeesten. Tijdens het toernooi wordt gestreden om de titel 'Best presterende Studentstad van Nederland'. Het in Eindhoven gevestigde bedrijf DAF Trucks is hoofdsponsor, vandaar de naam DAF-GNSK2001. Publiek is gratis welkom tijdens dit sportevenement. De DAF-GNSK is het grootste multisport-evenement voor studenten van universiteiten en hogescholen dat georganiseerd wordt onder auspiciën van de Nederlandse Studenten Sport Stichting (NSSS). Binnen de studentensportwereld staan de jaarlijkse GNSK met name bekend om de combinatie van sporten op niveau en gezelligheid. Op basis van de resultaten van de diverse sporten rolt er een totaalwinnaar uit de bus, die een jaar lang de titel 'Beste presterende studentenstad van Nederland' mag voeren. Vorig jaar won de Universiteit van Amsterdam die titel. Negen sporten
Tijdens de DAF-GNSK wordt door de beste studentensporters gestreden in de volgende negen takken van sport:
badminton, basketbal, handbal, judo, rugby, tennis, voetbal, volleybal en waterpolo. Per tak van sport kan de titel 'Nederlands Studenten Kampioen' behaald worden. Zeven van de negen sporten vinden plaats op de TU/e-campus en twee, badminton en handbal, worden gehouden in het Indoor Sportcentrum Eindhoven aan de Theo Koomenlaan. Donderdagavond 17 mei worden de DAF-GNSK om 20.00 uur officieel geopend. Vrijdag 18 mei staan er wedstrijden op het programma van 9.00 tot 16.30 uur. Zaterdag 19 mei beginnen de wedstrijden om 9.00 uur en zijn vanaf 13.00 uur de eerste finales gepland. Om 15.00 uur is de prijsuitreiking in het Studenten Sport Centrum. Het complete programma is te vinden op internet: www.gnsk.nl.
Alle universiteitssteden in ons land hebben zich ingeschreven en ook een aantal hogeschoolsteden, o.a. Arnhem, Den Haag en Vlissingen behoren tot de deelnemers.

Bobsleebaan
De DAF-GNSK kent ook een aantal ludieke activiteiten. Zo komt bobsleeër Arend Glas met een bobsleestartbaan naar de TU/e-campus. Belangstellenden kunnen aan den lijve ondervinden hoe het is om een start te maken met een bobslee. Arend Glas is genomineerd als deelnemer voor de Olympische Winterspelen in Salt Lake City op de onderdelen twee- en viermansbob.




Voor contact met de organisatoren van DAF-GNSK2001: Dennis Heijstraten, T 040 - 247 5877 F 040 - 247 4437 E GNSK2001@nsss.nl (zie ook: www.gnsk.nl)
Nadere inlichtingen: Cees van Keulen, mediavoorlichter TU/e, T 040 - 247 4061 F 040 - 236 3120 E c.t.f.v.keulen@tue.nl