Persbericht
PB 01 - 34
Nijmegen, 4 mei 2001

Topman Philips opent tiende BètaBedrijvenBeurs KU Nijmegen

Op donderdag 17 mei zal ir. Gerard Kleisterlee, opvolger van Cor Boonstra als president van Philips, aanwezig zijn bij de opening van de 10e BètaBedrijvenBeurs. Voor dit tweede lustrum is de recent benoemde topman van Philips bereid gevonden een openingslezing te geven aan de B-faculteit van de Katholieke Universiteit Nijmegen.
De heer Kleisterlee zal in deze openingslezing het transformatieproces van Philips van de afgelopen jaren uiteenzetten en ingaan op de nieuwe ambities van het bedrijf. Ook zal hij spreken over de relatie tussen onderwijs en bedrijfsleven. Naast de heer Kleisterlee zal rector magnificus van de KU Nijmegen, prof. dr. C.W.P.M. Blom, een openingslezing verzorgen. De opening vindt plaats om 09.30 uur in het gebouw van de B-faculteit, Toernooiveld, Nijmegen.

Pharma-forum
Nieuw dit jaar is het Pharma-forum. Na het succesvolle IT-forum tijdens de beurs van vorig jaar, is ervoor gekozen om nu ook een forum te organiseren voor de farmaceutische industrie. Vertegenwoordigers van Organon, Solvay Pharmaceuticals, DOCS International en PhytoGeniX zullen in het Pharma-forum met elkaar in discussie gaan over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. En ook dit jaar is er een IT-forum, nu met vertegenwoordigers van Atos Origin, Anachron, AQEURO Resourcing, Chess iT, CIMSOLUTIONS en CMG. Beide fora staan onder leiding van presentator Tom Egbers.

Recordaantal deelnemende bedrijven
Het recordaantal van 50 bedrijven op deze tiende beurs is evenwichtig verdeeld. "We zijn er trots op dat we dit jaar de studenten een breed scala aan bedrijven kunnen aanbieden. We hebben een mooie verdeling kunnen maken tussen de verschillende sectoren, van biologisch en farmaceutisch tot high tech en ICT. Geen van de sectoren is oververtegenwoordigd." Aldus Willem-Pieter van der Laan, voorzitter van de Stichting BètaBedrijvenBeurs. Stichting BètaBedrijvenBeurs bestaat uit studenten en promovendi van de KU Nijmegen en heeft tot doel de relatie tussen de studenten en het bedrijfsleven te verbeteren.


----- einde bericht -----

Noot voor de pers:

BètaBedrijvenBeurs, donderdag 17 mei, 09.30 - 17.00 uur. B-faculteit van de KU Nijmegen, Toernooiveld, Nijmegen.
Voor informatie kunt u terecht bij Martien van Gool, secretaris Stichting BètaBedrijvenBeurs,
tel. / fax: (024) 365 23 88, e-mail:bbb@sci.kun.nl , http://www.betabedrijvenbeurs.nl

Persberichten van de Katholieke Universiteit Nijmegen kunnen ook worden geraadpleegd via Internet, in de hoofdrubriek 'Nieuws' van het campusinformatiesysteem op www.kun.nl