Anti Racisme Informatie Centrum

LBR-informatie

Themabijeenkomst

Testbeeld

Donderdag 17 mei, 15.00 uur, Wereldmuseum Rotterdam

Op donderdag 17 mei houdt het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie in samenwerking met het Wereldmuseum een themabijeenkomst getiteld 'Testbeeld'. Een bijeenkomst over tv-programma's en de multiculturele samenleving.

Elk jaar vindt de Zilveren Zebra (ASN Mediaprijs) plaats in het Wereldmuseum. Deze mediaprijs is voor professionele mediaproducties (geschreven, foto, beeld of AV) waarin op een kritische, inventieve, genuanceerde en eerlijke wijze de multiculturele samenleving wordt belicht. De Zilveren Zebra is een van de gezamenlijke activiteiten van het LBR en het Wereldmuseum op het terrein van beeldvorming.
'Testbeeld' is de eerste van een serie themabijeenkomsten rondom het onderwerp beeldvorming. Het programma is bestemd voor een brede doelgroep; van voorlichters, onderwijspersoneel tot en met programmamakers.

Dr.Andra Leurdijk
, auteur van `Televisiejournalistiek over de multiculturele samenleving' gaat die middag in op de nieuwsselectie op de redacties en op vragen zoals hoe nieuwsonderwerpen worden gekozen en behandeld? Hoe gaan programmamakers om met onderwerpen over de multiculturele samenleving?

Drs. Garjan Sterk
, projectleider etniciteit van het bureau Meer van Anders (Hilversum) illustreert met praktijkvoorbeelden de visuele resultaten van die keuzes. Zoals voorbeelden over hoe de kleurverhouding en/of verhouding man-vrouw in beeld worden gebracht.

Journalist Usha Marhé zal als gespreksleider de middag leiden. De themabijeenkomst `Testbeeld' vindt plaats op donderdag 17 mei van 15.00 tot 17.00 uur in het Wereldmuseum Rotterdam. Willemskade 25, Rotterdam. Zie
routebeschrijving op website Wereldmuseum.

De toegang is gratis. We raden u aan om telefonisch te reserveren bij het Wereldmuseum Rotterdam: 010 - 2707190.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het LBR en vragen naar Victor Joseph of Jeroen Visser, 010 - 2010201, fax 010 - 2010222, email: info@lbr.nl