TENNECO AUTOMOTIVE EUROPE

Autoproblemen tijdens de vacantie?

Zorg dat u uw uitlaat heeft laten controleren, voordat uw uitlaat u tijdens uw vakantie tijd en geld gaat kosten

Brussel (ots)

Miljoenen auto's zullen de komende maanden de weg op gaan om families en vrienden naar de bestemming van hun zomervakantie te brengen. Van de miljoenen auto's die naar het buitenland gaan, bellen ca. 80.000 automobilisten met de autohulpdiensten over een kapotte uitlaat (bron: Europ Assistance).

Het hebben van een probleem met de uitlaat lijkt niet zo ernstig als een elektronisch defect, maar kan zeer zeker een aanzienlijke hoeveelheid ongemak met zich meebrengen en uw auto doen stranden. Stelt u zich eens voor dat uw langs de kant van de weg op hulp te wachten staat, terwijl u onderweg was om op tijd de boot of shuttle service te halen. Of nog erger, stelt u zich voor dat u met een vreemde taal moet worstelen terwijl u tegelijkertijd uw kinderen moet bezighouden terwijl uw uitlaat het in het buitenland heeft laten afweten.

Tenneco Automotive, 's werelds grootste producent van uitlaatsystemen en onderdelen voor de automobielindustrie welke onder de merknaam Walker verkocht worden, stelt dat het stil komen te staan als gevolg van problemen met de uitlaat absoluut onnodig is als men de uitlaat laat controleren voordat men op reis gaat.

Het blijkt dat de meeste mensen, voordat zij de gezinsauto voor de zomervakantie gereed maken, de olie , de radiator en de vloeistof voor de ruitenwissers controlerenen eventueel ook nog de bandenspanning, maar dat zij de uitlaat geheel over het hoofd zien, het kennelijk normaal vinden dat de uitlaat eerst kapot dient te gaan voordat deze vervangen wordt . Maar die paar minuten van controle kunnen er voor zorgen dat er weer een ding minder is, dat mogelijk uw zomerse uitstapje kan vergallen .

VAKANTIEADVIES VOOR DE GEMOTORISEERDE VAKANTIEGANGER DAT DE MOEITE

WAARD IS OM NAAR DE GARAGE TE BRENGEN/vervolg

Peter Dillen, Emission Control Group Product Manager bij Tenneco Automotive stelt: 'Het is niet alleen logisch om de uitlaat te laten controleren voordat dit een mogelijk probleem tijdens uw vakantie zou kunnen geven, het kan ook voorkomen dat uw auto niet door de eerstvolgende APK-keuring komt.'

De boodschap van Tenneco Automotive is duidelijk. 'Breng uw auto naar een plaatselijk garagebedrijf en laat uw uitlaat controleren - vóórdat het u tijd en geld én een geruïneerde vakantie kan kosten' voegde Dillen toe.

Daarnaast adviseert Tenneco Automotive u met een aantal eenvoudige stappen om er voor te zorgen dat uw uitlaat een maximale levensduur heeft:

Voorkom korte ritjes:

Tijdens korte ritjes, is de temperatuur van het uitlaatsysteem lager waardoor het gas aan de binnenzijde van de metalen onderdelen vast gaat zitten en zich tot een zure laag vormt welke corrosie tot gevolg heeft. Dit is de belangrijkste reden voor het defect van de achterste knaldemper.

Voorkom het rijden op slecht wegdek:

Slecht wegdek: grind, stenen, zout, water en modder kunnen schade aan de uitlaat toebrengen. Als een zeer warme uitlaat onder water komt te staan of met sneeuw in contact komt, zal een snelle inkrimping en uitzetting het gevolg zijn, waardoor de lasnaden en afsluitingen van de componenten verzwakt worden.

Kies voor het vervangen van het uitlaatsysteem een systeem van een goede kwaliteit en een goede, volledig gekwalificeerde installateur:

Een uitlaatsysteem van een goede kwaliteit en met een garantie zorgt voor een langere levensduur van het systeem en zorgt voor vervanging bij onverhoopt optredende problemen. Een goede, volledig gekwalificeerde installateur bij een erkende garage of uitlaatcentrum zorgt er voor dat de uitlaat op een juiste wijze gemonteerd wordt, met behulp van het juiste gereedschap én de juiste accessoires en staat garant voor een juiste speling ten aanzien van de carrosserie en een correcte ophanging.

Tenneco Automotive produceert wereldwijd een op de vier uitlaatsystemen en haar divisie Original Equipment (OE) produceert systemen voor een groot aantal autofabrikanten, waaronder Porsche, BMW, Mercedes en Audi. De meest recente ontwikkeling is haar nieuwe uitlaatsysteem van een hoogwaardige kwaliteit - Aluminox. Een van de speciale functies is de dubbele metalen 'huid', waarbij voor de binnenzijde roestvrij staal gebruikt is hetgeen een perfecte garantie tegen roestvorming geeft - juist ten aanzien van de roestvorming aan de binnenzijde.

Aluminox heeft onder de meest stringente testcondities niet alleen bewezen dat de prestatie en levensduur uitzonderlijk goed zijn, maar ook dat dit type van een perfect geluidsabsorberende kwaliteit is. Net als bij alle Walker uitlaatsystemen kent Aluminox een garantietermijn van 24 maanden.

De uitlaat- vervangingsystemen en onderdelen van Walker zijn leverbaar voor meer dan 90% van de Europese en Japanse auto's met een brede verkrijgbaarheid via een netwerk van garages, snelle uitlaatcentra's en Walker specialisten. De organisatie die begin jaren 60 baanbrekend werk verrichtte te aanzien van de katalysator conversie technologie, streeft voortdurend naar het leveren van nieuwe producten en componenten die de prestatie van de voertuigen verbeterd en tegelijkertijd de uitstoot van verontreiniging vermindert.

Tenneco Automotive met haar hoofdkantoor in Lake Forest, USA is een van 's werelds grootste producenten op het gebied van besturingssystemen t.b.v. rijdend materieel en uitlaatsystemen evenals voor producten die onder de merknamen Monroe(r) en Walker (r) verkocht worden. De organisatie heeft wereldwijd 23. 000 werknemers en een omzet van USD 3,5 miljard, en meer dan 100 faciliteiten in 22 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, Australië en het Verre Oosten.

WAARSCHUWINGEN TEN AANZIEN VAN SLIJTAGE!!
5 RISICO'S VOOR HET RIJDEN MET EEN VERSLETEN UITLAAT:


- Gevaarlijke gassen kunnen naar de passagiersruimte 'lekken'

- Versterkt geluidshinder


- Lekkages kunnen gevaarlijke gassen aan het milieu afgeven

- Afgebroken uitlaten op het wegdek kunnen een gevaar zijn voor derden


- Verminderd motorvermogen en verhoogd brandstofverbruik
Neem voor meer informatie, contact op met:

Simonetta Esposito
Communications Manager
Tenneco Automotive Europe
Tel: ++ 322 706-9147
Fax: ++ 322706-9199
Email: Simonetta.Esposito@eu.tenneco-automotive.com

18 mei 01 11:08