Politie Amsterdam-Amstelland

Snelheidscontrole A10-west
18-5-2001. Gistermorgen hield de politie een snelheidscontrole op de A10-west. Van de gecontroleerde bestuurders reden er 20 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 138 kilometer per uur, terwijl op de A10-west momenteel een maximumsnelheid van 70 geldt in verband met werkzaamheden. Tegen alle overtreders is proces-verbaal opgemaakt. Een bestuurder moest bovendien zijn rijbewijs inleveren.



Verkeerscontrole
18-5-2001. Gistermorgen hield de politie een verkeerscontrole op de Verlengde Stellingweg. De agenten schreven 25 bonnen uit, voor het niet dragen van de gordel en niet juist voorsorteren.



Bromfietsen gecontroleerd
18-5-2001. Gistermiddag hield de politie een bromfietscontrole op de Nieuwmarkt. De agenten controleerden 60 tweewielers. Hierbij werden zes bestuurders gearresteerd. Zij reden op een gestolen brommer. Verder vielen er nog twintig bonnen voor het niet dragen van een helm, te veel vermogen, een niet werkende claxon en ondeugdelijke remmen.



Taxichauffeur doodgeschoten
18-5-2001. Bij een schietpartij gisteravond op het Westbroekplein is een 28-jarige taxichauffeur om het leven gebracht. Het slachtoffer werd door de politie aangetroffen in zijn taxi. De man was toen al overleden. Wat zich heeft afgespeeld, is niet bekend. Op het eerste gezicht gaat het niet om een overval of beroving. De politie is met 12 rechercheurs een onderzoek gestart.