Getronics N.V.

Amsterdam

18 mei 2001

GETRONICS SLUIT OVEREENKOMST MET SKYBERNET VOOR IMPLEMENTATIE ICT-INFRASTRUCTUUR

Getronics maakt bekend een raamovereenkomst te hebben gesloten met SkyberNet professional telecom solutions. De overeenkomst omvat de implementatie van de ICT-infrastructuur waarmee SkyberNet diensten aan haar klanten aanbiedt en heeft een initiële omvang van circa ¤ 5 miljoen. Getronics verzorgt tevens het onderhoud van de infrastructuur en het projectmanagement. De overeenkomst heeft een looptijd van een jaar.

Eén van de diensten die SkyberNet aanbiedt aan het midden- en kleinbedrijf, is een vaste, draadloze breedband-internetverbinding, een zogenaamde Wireless Local Loop (WLL). Getronics bouwt hiertoe de WLL-basisstations waarmee SkyberNet haar klanten binnen enkele werkdagen kan aansluiten op het SkyberNet-glasvezelnetwerk. De uitbouw van dat SkyberNet-glasvezelnetwerk is in volle gang. Uiteindelijk koppelt Getronics dit jaar 55 WLL-locaties aan het glasvezelnetwerk. SkyberNet levert 'always on'- internettoegang en IP-VPN, hosting en intranet- en extranetdiensten.

De overeenkomst is gebaseerd op de specifieke ICT-infrastructuurdiensten die Getronics heeft ontwikkeld voor telecommunicatie- en serviceproviders. Het dienstenconcept is er op gericht een korte marktintroductietijd te realiseren door efficiënte implementatiescenario's. Daarnaast resulteert de dienstverlening in een hoge beschikbaarheid van de ICT-infrastructuur, waardoor telecommunicatie- en serviceproviders verzekerd zijn van een infrastructuur die een bijdrage levert aan het realiseren van hun bedrijfsdoelstellingen.

Over Getronics
Met meer dan 30,000 medewerkers in 35 landen, is Getronics een van 's werelds toonaangevende aanbieders van leveranciersonafhankelijke oplossingen en diensten voor de professionele gebruiker op het gebied van Informatie- en CommunicatieTechnologie (ICT) Getronics biedt advies en ontwerpt, bouwt, implementeert en beheert geavanceerde oplossingen en diensten op het gebied van Infrastructure Solutions en E-Business Solutions. Getronics helpt een groot aantal vooraanstaande internationale bedrijven bij de maximalisatie van de waarde van hun technologie- investeringen en het verbeteren van de interactie met hun klanten. Het hoofdkantoor van Getronics is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast zijn er regionale hoofdvestigingen in Boston, Singapore en Washington DC. Getronics is genoteerd aan de Amsterdamse Effectenbeurs ('GTN'). Meer informatie over het bedrijf en de dienstverlening van Getronics is te vinden op www.getronics.com.

Over Skybernet professional telecom solutions
SkyberNet professional telecom solutions biedt als onafhankelijk service provider een compleet pakket telecommunicatie-diensten dat tegemoet komt aan de wensen van ondernemers uit midden- en kleinbedrijf: flexibel, ongelimiteerd in mogelijkheden en betaalbaar. Deze diensten omvatten breedband internettoegang, virtual private networking (IP-VPN) en hosting. Voor het datatransport wordt het Internet Protocol (IP) gebruikt, wat geavanceerde toepassingen in de toekomst mogelijk maakt, zoals Voice-Over-IP en Video Conferencing. SkyberNet biedt momenteel breedbanddiensten aan in de regio's Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Zaanstad, Haarlem en andere zakelijke centra in de Randstad. SkyberNet (www.skybernet.nl) is een Nederlandse onderneming en gevestigd in Hoofddorp.


For more information:
SkyberNet Nederland Getronics Getronics
Erik Jennes Media Relations Investor Relations
Tel +31 235677600 Tel +31 20 5861581 Tel +31 20 586 1964 ejennes@skybernet.nl h.vanzijl@getronics.com investor.relations@getronics. Concept
Copy

Page 2 of 2

Statutory seat Amsterdam
Trade register 33.173.427 Amsterdam-Haarlem