Provincie Utrecht

Persbericht
987631200

Schrijfwedstrijd provincie voor aanstormend literair talent

De provincie Utrecht organiseert in samenwerking met stichting Zimihc een schrijfwedstrijd voor jongeren tussen 14 en 18 jaar. Aan de hand van drie prikkelende stellingen worden zij door ons uitgedaagd om voor 18 mei a.s. een tekst in te sturen. De vorm staat vrij het mag een kort verhaal zijn, een gedicht, een apart e-mail bericht of zelfs een tekst die is geschreven op rapmuziek.

Literaire stellingen
De stellingen waarop gereageerd kan worden, zijn:
-Amersfoort is de hoofdstad van Utrecht

-In Friesland ben je een Fries. In Limburg ben je een Limbo. Maar wat ben je nu eigenlijk als je in Utrecht woont?
-Utrecht onafhankelijk, want wij hebben de Munt!
De provincie schrijft deze sportieve literaire competitie uit, niet alleen om jongeren te prikkelen tot het schrijven van een bijzondere tekst. Achterliggend idee is ook om hen hun mening te laten geven over de provincie waar zij wonen en hen daarover te laten nadenken. Meer informatie over deze wedstrijd is te vinden in de Provinciekrant die is verspreid onder alle Utrechtse scholen in het middelbaar onderwijs, de bibliotheken en de buurt- en clubhuizen. Schriftelijke inzendingen kunnen voor 18 mei per e-mail worden verstuurd naar zimihc@zonnet.nl In de loop van juni worden de uitslagen bekend gemaakt. Voor deze gelegenheid is een jury samengesteld, met daarin o.a. bekende Utrechtse schrijvers als Ed van Eeden en Sanne Terlouw.

Prijzen
De provincie looft voor de beste inzendingen enkele bijzondere prijzen uit. De eerste prijs is een weekend Lowlands voor twee personen. Daarnaast zijn er gratis toegangskaarten te winnen voor het attractiepark Six Flags, evenals bioscoopbonnen en exemplaren van het Provincie Utrecht Spel, een variant op het bekende Triviant Spel.

Gratis exemplaar Provinciekrant
Wie meer wil weten over deze schrijfwedstrijd kan een gratis Provinciekrant bestellen bij de provincie Utrecht. Contactpersoon is Ron van Dopperen, tel. 030 258 3196, e-mail ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl

Voor meer informatie over dit bericht kunt u zich wenden tot Ron van Dopperen, 030 - 258 3196 of per e-mail:
Ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl .