Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 18-05-2001 Persberichten district Sittard (JvK/12.30 uur)

Puth, motorrijder gewond.
Een 20-jarige motorrijder uit Puth is donderdagmiddag omstreeks 17.40 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval met zijn voertuig. In een flauwe bocht van de Panoramaweg in zijn woonplaats kwam de motor door onbekende oorzaak in de modderige berm terecht waardoor de bestuurder de macht over het stuur verloor. Uiteindelijk botste hij tegen een lichtmast aan en raakte daarbij zodanig gewond dat hij per ambulance moest worden overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. Over de aard van zijn letsel is niets bekend. De motor raakte door de aanrijding zwaar beschadigd.

Geleen, fietster aangereden
Een 19-jarige vrouw uit Limbricht is donderdagmiddag omstreeks 16.50 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Maastrichterbaan in Geleen. Nabij de kruising met de Einighauserweg reed ze met haar fiets zonder op het overige verkeer te letten van de stoep de rijbaan op. Een op dat moment passerende bestelauto die bestuurd werd door een 51-jarige man uit Geleen kon ondanks fors remmen haar niet meer ontwijken. De fietster werd geschept en klapte op de motorkap en tegen de voorruit van de auto. Daarbij liep ze waarschijnlijk een hersenschudding op. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Geleen, snelheidscontroles
De politie van Geleen heeft donderdag tussen 09.30 uur en 16.30 uur op meerdere plaatsen in de stad snelheidscontroles gehouden waarbij ruim 2700 voertuigen de radarwagen van de politie passeerden. Maar liefst 397 voertuigen reden harder dan de ter plekke toegestane snelheid. Gecontroleerd werd achtereenvolgens op de Rijksweg-zuid, de Frans Erenslaan, de Kerenshofweg en de Henri Hermanslaan. De hoogste snelheid werd gemeten op de Kerenshofweg waar 87 km per uur werd gehaald.