Gemeente Enschede

College stelt Raad voor: Leo van der Ree nieuwe directeur Bouw- en Milieudienst Gemeente Enschede
Enschede, 18 mei 2001

Het College van Burgemeester en Wethouders stelt de Gemeenteraad voor om L.J. (Leo) van der Ree (47) per 1 juli a.s. te benoemen tot directeur van de Bouw- en Milieudienst (BMD) van de Gemeente Enschede. Het voorstel wordt maandag 21 mei behandeld in de Gemeenteraad. Leo van der Ree is de beoogde opvolger van Frits van Aggelen die, zoals bekend, op 1 juli terugtreedt als BMD-directeur.

Het College heeft bewust gekozen voor een snelle, interne procedure. Dat heeft onder meer te maken met een ingrijpend veranderingsproces van de organisatiestructuur van genoemde dienst. Verder speelt de BMD een nadrukkelijke en centrale rol bij grote projecten in de stad zoals die in het centrumgebied en bij de wederopbouw van Roombeek West. B en W zien in Leo van der Ree een "bouwer die zich committeert aan de stad, aan de dienst en aan de medewerkers op wie in de komende jaren een zwaar beroep zal worden gedaan". De nieuwe directeur moet van het begin af aan stevig deelnemen in het proces rond de cultuuromslag en zorgen voor een flinke bijdrage van de BMD daarin. De aanstaande benoeming heeft behalve van het College, ook de instemming van het managementteam en de ondernemingsraad van de dienst.
Leo van der Ree is op dit moment sectormanager Grondbedrijf, Economische Zaken en Ontwikkeling (GEO) van de BMD. Dit is een organisatieonderdeel waaraan hij vorm heeft gegeven toen hij in oktober 1996 in dienst trad bij de Gemeente Enschede.

Hij begon zijn loopbaan in 1978 in Den Haag als vervoersplanoloog bij het openbaar vervoerbedrijf HTM. Tot 1987 bleef hij bij de gemeente Den Haag in functies als verkeersplanoloog en groepscoördinator afdeling Verkeer. Na de Hofstad volgde een periode waarin Van der Ree werkte voor de gemeente Apeldoorn (1987-1996). Hij was er hoofd afdeling Verkeer en waarnemend directeur dienst Openbare Werken en hoofd afdeling Projectontwikkeling en Bedrijfscontacten. Deze functie combineerde hij met de positie als waarnemend directeur dienst Grondbedrijf en Projectontwikkeling.



naar boven