Gemeente Leiden

De Milieudienst West-Holland en Nuon houden in mei en juni een actie om gebruik van duurzame energie te stimuleren. Huiseigenaren kunnen zonnestroompanelen en zonneboilers tegen sterk gereduceerd tarief aanschaffen en laten installeren.

Goedkoop aan zonne-energie

MILIEUDIENST WEST-HOLLAND - De subsidie van de Milieudienst West-Holland en Nuon komt boven op de energiepremies die de landelijk overheid verstrekt aan huiseigenaren die energiebesparende maatregelen in hun huis nemen. De actie Zonne-energie geeft een extra premie van 25 procent. Dit geldt in combinatie met de aanschaf van een HR107-verwarmingsketel.

Besparing
Meedoen zorgt voor een lagere energierekening. Zonnestroompanelen zetten zonlicht om in stroom die aan het huisnet wordt geleverd. Vier panelen schelen bijvoorbeeld jaarlijks zo'n 135,-. Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector en een voorraadvat met water. De collector verwarmt het water en reduceert de kosten met vijftig procent. Dit is een jaarlijkse besparing van 550,-. De boiler is aangesloten op de CV ketel, zodat er altijd warm water is.

Voorwaarden
Er is een beperkt aantal zonnestroompanelen en zonneboilers beschikbaar. Via een antwoordkaart in advertenties en folders kunnen geïnteresseerden met de actie meedoen. Dit geldt voor huiseigenaren die zich vóór 1 juli hebben aangemeld en vooraf een EnergiePrestatieAdvies (EPA) hebben laten uitvoeren. Meer informatie: afdeling communicatie van de Milieudienst West-Holland (071-5167554).