NEDERLANDS-DUITSE KVK

ANTJE - Duitstalig personeel zoekt Nederlandse werkgevers

ANTJE - Arbeiten in den Niederlanden, Training und Jobs für Europa

Onder de naam ANTJE biedt de Nederlands-Duitse Kamer van Koophandel sinds 1 november 2000 bemiddeling aan bij het vinden van Duits personeel voor Nederlandse bedrijven. De Kamer ontvangt dagelijks CVs van Duitsers die in Nederland willen werken en in Nederland verblijvende Duitsers die in Nederland (ander) werk zoeken. Daarbij gaat het om alle beroepsgroepen, d.w.z. administratieve en verkoopmedewerkers, technisch personeel, personeel uit de bouwindustrie, de gezondheidszorg enz. Hierdoor is onze databank momenteel op een bestand van ruim 350 kandidaten gekomen; eerste bemiddelingen zijn reeds met succes afgesloten.

Voor het werven van sollicitanten werkt de Kamer samen met het Arbeitsamt in Essen en het ZAV (Zentrale Arbeitsvermittlung) in Bonn. De Kamer heeft met de twee grootste uitzendbureaus van Nederland, te weten Adecco en Randstad, een samenwerkingsovereenkomst afgesloten en voert tezamen met deze bureaus momenteel de eerste grote samenwerkingsprojecten uit. Met betrekking tot bedrijven die Duitse werknemers niet zelf in dienst willen nemen kan de Kamer detacheringsovereenkomsten met de genoemde partners afsluiten. Hierdoor is het zelfs mogelijk gratis Duits personeel te bemiddelen.

Momenteel is de Kamer bezig om in Duitsland met gerenommeerde taalinstituten Nederlandse taalcursussen te organiseren. Tevens probeert de Kamer in samenwerking met het Duitse Arbeidsbureau en de hogeschool in Bremen HBOers door middel van een 3 maanden durende cursus op alle facetten van het Nederlandse bedrijfsleven voor te bereiden.

Ingeval bedrijven werknemers direct, d.w.z. niet via het uitzendbureau, willen aanstellen, betalen ze voor de ANTJE-dienstverlening een éénmalig bedrag per succesvolle bemiddeling. De kamer hanteert vanzelfsprekend het principe van no cure no pay. Door een gedeeltelijke subsidie van het Duitse Ministerie voor Werkgelegenheid kan de Kamer de kosten voor deze dienstverlening laag houden.

Geïnteresseerde werkgevers kunnen contact opnemen met Detlef Priebe bij de Kamer, e-mail: d.priebe@dnhk.nl of tel.: 070-3114169.

18 mei 01 14:02