Politie Amsterdam-Amstelland

Taxichauffeur doodgeschoten
18-5-2001. Bij een schietpartij gisteravond op het Westbroekplein is een 28-jarige taxichauffeur om het leven gebracht. Het slachtoffer werd door de politie aangetroffen in zijn taxi. De man was toen al overleden. Wat zich heeft afgespeeld, is niet bekend. Op het eerste gezicht gaat het niet om een overval of beroving. De politie is met 12 rechercheurs een onderzoek gestart.



Politiebericht vermist meisje
18-5-2001. Donderdagavond is na de NOS-journaals een extra politiebericht uitgezonden. Dit in verband met de vermissing van de 18-jarige, verstandelijk gehandicapte Ayse Somuncu. Het meisje wordt sinds woensdag middag 16 mei vermist. Ayse is van Turkse afkomst en heeft de verstandelijke vermogens van een kind van ongeveer twaalf jaar.

Het meisje zou een boodschap gaan doen vlakbij haar woning in Amsterdam-Noord maar zij had, zonder dat haar ouders dat wisten, een afspraak met een jongen gemaakt. Deze jongen heeft haar om 18.30 uur op de Insulindeweg bij het postkantoor op de bus gezet. Vanaf dat moment heeft niemand meer iets van haar vernomen. Het meisje is zeer goed van vertrouwen en loopt makkelijk met iedereen mee. Als ze bang is, kan ze het bewustzijn verliezen. Ayse heeft kort zwart haar en is ongeveer 1,59 meter lang. Ze heeft een gezet tot stevig postuur. Bij haar verdwijning droeg ze een wit T-shirt met daarover een lange, vermoedelijk zwarte leren jas, een zwarte broek en zwarte schoenen.
Heeft u Ayse Somuncu sinds woensdagmiddag half zes nog ergens gezien of weet u u waar zij nu is, belt u dan met de politie in Amsterdam op nummer (020) 559 29 00.



Antwoorden GSM-prijsvraag
De actie van ons korps om gestolen GSM-toestellen te bombarderen, is een groot succes geworden. Ook op de prijsvraag werd goed gereageerd. Honderden mensen deden mee, zowel via deze website als via hun mobiele telefoon. De juiste antwoorden zijn:


1. Om de hoeveel minuten verschijnt een SMS op een gestolen GSM? Antwoord b: 3 minuten


2. Hoe is het IMEI-nummer te vinden?
Antwoord c: door *#06*

De drie prijswinnaars hebben inmiddels bericht ontvangen. Binnenkort leest u er meer over op deze website.