Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 18-05-2001 Persberichten district Maastricht
Vrijdag 18 mei 2001

Eijsden; Van GSM beroofd
Een 13 jarige knaap uit Eijsden die met een evenoude dorpsgenoot op donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur over de Rijksweg fietste werd beroofd van zijn GSM. Het tweetal werd ter hoogte van de A2 afslag Rijckholt door twee personen op een bromscooter in het Frans aangesproken. De twee knapen gaven aan geen Frans te spreken en reden door. Zij werden achtervolgd door de bromfiets en tot stoppen gedwongen. Hierop griste de bestuurder van de bromfiets uit een vak van de rugzak van benadeelde een GSM. Het tweetal verdween vervolgens spoorslags richting België.

Maastricht; Ongeval met letsel
Op donderdagmiddag, omstreeks 14.15 uur, vond er in de Dr. Bakstraat een aanrijding plaats tussen een personenauto en een motorfiets. Een in de richting van de Via Regia rijdende 40 jarige automobiliste uit Bilzen sloeg links af. Een uit de tegenovergestelde richting komende 27 jarige motorrijder uit Maastricht botste tegen het voertuig en kwam ten val. De motorrijder werd met letsel aan ondermeer zijn schouder overgebracht naar het AZM waar hij werd opgenomen. Beide voertuigen liepen fikse schade op.

Maastricht; Aanhouding ter zake Opiumwet
Op donderdagavond, omstreeks 20.30 uur werd een 20 jarige man uit Maastricht, aangehouden in een Koffieshop in de Kleine Gracht in Maastricht. De man werd na het opmaken van proces verbaal later op de avond weer in vrijheid gesteld.

Hij werd aangehouden bij een controle van de handelsvoorraad van de in de Kleine Gracht gelegen koffieshop. In plaats van de toegestane 500 gram softdrugs was er een voorraad van meer dan 2000 gram in de zaak aanwezig.

De softdrugs werden in beslag genomen.

Maastricht; Diefstal uit woning

Donderdag werd in de ochtenduren ingebroken in een woning gelegen in de Koning Zwentiboldstraat in Maastricht. Via een openstaand raam geraakte men in de woning. De gehele woning werd doorzocht. Gestolen werd een computer, stereotoren, TV, video, geld, kleding en CD`s.