Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 18-05-2001 Persbericht district Kerkrade
Vrijdag 18 mei 2001 - 14.30 uur

Landgraaf; verzet bij aanhoudingen
Donderdag 17 mei kreeg de politie om 23.15 uur een melding dat een groep jongeren enkele eieren tegen de gevel van een woning aan de Meester Haexstraat in Landgraaf hadden gegooid waardoor de gevel bevuild raakte.
Tijdens het onderzoek trof een politiepatrouille één van jongeren vlak bij zijn woning aan de verderop gelegen Blauwsteenstraat aan. Toen men de 16-jarige jongen ter zake baldadigheid wilde aanhouden, pleegde hij het nodige verzet en begon hard te schreeuwen. Daarop kwamen zijn 36-jarige moeder en zijn 14-jarige zus naar buiten en probeerden de aanhouding te voorkomen. Beiden sloegen op de agenten in waarbij één agent (licht) gewond raakte. Uiteindelijk lukte het toch de jongen in de politieauto te krijgen en kon hij worden overgebracht naar het bureau.
Nadat de moeder en haar dochter hun woning weer waren binnengegaan, liep de dochter even later terug naar bevuilde woning aan de Meester Haexstraat en gooide een ijzeren pijp door de ruit van de voordeur. Nadat de 16-jarige jongen aan het politiebureau was ingesloten, keerde de politie terug naar de woning aan de Blauwsteenstraat om de moeder en haar dochter aan te houden ter zake het beletten/belemmeren van de aanhouding waarbij een politieagent gewond raakte. Toen de moeder in de gaten kreeg dat ze mee moest pleegde ze opnieuw hevig verzet waarbij ook haar dochter zich niet onbetuigd liet. Bij de aanhouding raakten beiden licht gewond.
Tegen de drie verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)