Ministerie van Defensie



Nieuwsberichten


Publiek welkom bij Defensiedagen Middelburg

18-05-2001

Vandaag en morgen (18 en 19 mei) vinden in Middelburg de zogenoemde Defensiedagen plaats. Hierbij presenteren de vier krijgsmachtdelen marine, landmacht, luchtmacht en marechaussee zich aan het publiek. Ook worden de Defensiedagen gebruikt om bezoekers te informeren over de mogelijkheden om bij Defensie te werken. Tijdens het evenement, dat zich afspeelt rond de haven van de Zeeuwse hoofdstad, zijn een groot aantal demonstraties te land, ter zee en in de lucht te zien.

De marine is op het water aanwezig met het duikvaartuig Hydra, op de grond met de zogenoemde roadshows van de vloot en het Korps Mariniers. Een Lynx-helikopter verzorgt enkele reddingsdemonstraties en een P-3C Orion maritiem patrouillevliegtuig vliegt enkele malen laag over de haven. De genie (landmacht) heeft enkele pontons ingebracht, terwijl de artillerie haar moderne MLRS-raketlanceerder toont. De luchtmacht is aanwezig met een speciaal brandweervoertuig van de vliegbasis Woensdrecht. Daarnaast verzorgen twee F-16´s van de vliegbasis Leeuwarden een zogenoemde flypass. De marechaussee verzorgt met YPR-pantservoertuigen rondritten voor geïnteresseerden.

De Defensiedagen kunnen op vrijdag tot vijf uur worden bezocht. Zaterdag is iedereen welkom van tien tot vijf uur. De toegang is gratis.