PERSBERICHT

Aantal pagina's: 1

Dordrecht, 18 mei 2001

BLUE FOX BOEKT STIJGING OMZET EN WINST IN EERSTE VIER MAANDEN VAN 2001

Blue Fox Enterprises N.V. heeft vandaag in haar Algemene Vergadering van Aandeelhouders de goede resultaten over het jaar 2000 toegelicht en tevens een toelichting gegeven op de positieve gang van zaken in de eerste vier maanden van dit jaar. Zowel de softwaredivisie als de dienstendivisie boekten een omzet- en winststijging ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar.

Toelichting
In de eerste helft van vorig jaar had de softwaredivisie van Blue Fox te maken met een terugval van de verkoop van CAD-software. De eerste vier maanden van dit jaar laten echter weer een flinke stijging zien van met name de verkopen van deze CAD-producten, terwijl de overige softwareverkopen zich volgens verwachting ontwikkelen. De winstgroei in de dienstendivisie is bescheidener in de eerste vier maanden van dit jaar. Dit heeft vooral te maken met de aanwezige overcapaciteit voor het uitvoeren van ICT-projecten en algemene ICT-detachering. Deze markt vertoont nog steeds een aarzeling in vergelijking met het voor deze activiteiten goede jaar 1999. De satellietactiviteiten laten daarentegen een stijging van de winst zien ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, evenals alle andere dienstenactiviteiten.

Vooruitzichten 2001
De Raad van Bestuur blijft onverminderd positief over de vooruitzichten voor geheel 2001. Door de onzekerheden op de ICT-markt en de aard van de activiteiten onthouden wij ons op dit moment van een concrete uitspraak over de verwachtingen voor geheel 2001. Wij zijn voornemens om bij de presentatie van de halfjaarcijfers een prognose af te geven voor het gehele jaar.

Profiel Blue Fox Enterprises
Blue Fox Enterprises N.V. is een ICT-dienstverlener, gespecialiseerd in de levering van PC-software en ICT-diensten. Tot de diensten behoren onder meer detachering, werving & selectie, opleidingen, maatwerksoftware, satellietcommunicatie en het uitgeven van magazines. Blue Fox Enterprises is genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam N.V.

/ / / / / / /

Voor meer informatie
De heer S.W. Eisma, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Blue Fox Enterprises N.V., tel (078) 649 29 99

internet site: www.bluefox.nl