Politiebericht Friesland: Friesland 18-05-2001 Politieberichten van 18/5 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: mishandeling/vernieling
Donderdag omstreeks 18.40 uur kwam een 37-jarige inwoner van Leeuwarden samen met een 20-jarige inwoonster van Leeuwarden aan de deur bij een woning aan de Jongemastate. Hun hondje was daar komen aanlopen en dit wilden zij terughalen. De deur werd geopend door een 43-jarige inwoonster van Leeuwarden, die tegen de man begon te schelden. In de hal van de woning ontstond daarop een vechtpartij. Een medebewoner, een 58-jarige inwoner van Leeuwarden, ging zich met de vechtpartij bemoeien en sloeg met een honkbalknuppel de op de grond liggende man. Het gelukte de op de grond liggende man de honkbalknuppel af te pakken en daarop sloeg hij met deze knuppel verschillende ruiten van de woning kapot. De betrokkenen zijn bekenden van elkaar en leven al langer in onmin met elkaar. Er werd aangifte gedaan van vernieling en mishandeling. De politie heeft de zaak in onderzoek. De honkbalknuppel werd in beslag genomen.

Appelscha: inbraak drogisterij
Afgelopen nacht werd ingebroken in een drogisterij aan de Vaart Zuidzijde. Met een trottoirtegel werd een ruit van de toegangsdeur vernield. Door getuigen werden drie tot vier personen gezien, die zich in de omgeving van de drogisterij hadden opgehouden. Uit de winkel werden sigaretten en shag weggenomen. Een onderzoek in de omgeving had geen resultaat. De eigenaar, een 38-jarige inwoner van Appelscha, heeft aangifte gedaan.

Berlikum: inbraak benzinestation
Vrijdag omstreeks 02.30 uur werd ingebroken bij een benzinestation aan de Bitgumerdyk. De toegangsdeur van de kiosk werd vernield. Uit de kiosk werd een hoeveelheid rookwaar weggenomen. De waarde van het ontvreemde is niet bekend. De eigenaar van het benzinestation zal in de loop van vandaag aangifte komen doen.

Burgum: inbraak tandartsenpraktijk
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een tandartsenpraktijk aan de Ds. Talmasingel. Aan de achterzijde werd het slot van een deur vernield. De bureaus en kasten werden doorzocht. Er werd een klein geld bedrag weggenomen. Een 54-jarige inwoner van Leeuwarden heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: onder invloed
Vrijdag omstreeks 09.45 uur werd op de Rijksweg A7 onder Heerenveen een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 50-jarige inwoner van Burgwerd, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 385 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Heerenveen: inbraak boot
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een boot, die lag afgemeerd achter een woning aan de Tjalk. Met een spit werd de kajuitdeur vernield. Uit de boot werden een tv, een radio en kleding weggenomen. De eigenaar, een 68-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Lemmer: controle bedrijfsafval
In samenwerking met gemeente Lemsterland is een Jiskefet controle uitgevoerd in Lemmer. Van de betrokken bedrijven werd de inhoud van de bedrijfsafval containers gecontroleerd op gevaarlijk afval. Tegen twee bedrijven uit Lemmer werd proces-verbaal opgemaakt ter zake het aanbieden van gevaarlijk afval. Drie bedrijven ontvingen een waarschuwingsbrief i.v.m een kleine hoeveelheid gevaarlijk afval. 5 bedrijven hadden de zaakjes keurig voor elkaar. Zij ontvingen een brief met een compliment. Het aangetroffen afval bestond uit olie en verf restanten, oplosmiddelen, TL-buizen, spuitbussen e.d. De gemeente Lemsterland zorgt voor legale afvoer daarvan met zo nodig verhaal op de ontdoener.

Drachten: aanrijding met gewonde
Vrijdag omstreeks 11.20 uur vond op de Marten Luther Kingsingel een aanrijding plaats tussen een fiets en een bromfiets. De fietser, een 85-jarige inwoner van Drachten, reed in dezelfde richting als de bromfietser. Toen de bromfietser, een 18-jarige inwoner van Tjalleberd, de fietser nagenoeg was genaderd, sloeg deze zonder richting aan te geven plotseling linksaf. De bromfietser kon de fietser toen niet meer ontwijken. De fietser werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: inbraak
Afgelopen nacht werd ingebroken in de het kantoor aan de Zuiderkruisstraat. Via verbreking van een deur kwam men het gebouw binnen. Een kluis werd losgewrikt en meegenomen. In de kluis zat een paar honderd gulden. Een medewerker van het kantoor, een 56-jarige inwoner van Akkrum, heeft aangifte gedaan.

Drachten: inbraak kantoor
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een kantoor aan de Maartem Luther Kingsingel. Via vernieling van een raam, kwam men het kantoor binnen. Een kluis werd opengebroken en uit de kluis werd ruim duizend gulden weggenomen. Een medewerkster van het kantoor, een 33-jarige inwoonster van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Sneek: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Lisdodde. Het raam in het rechter portier werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 39-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272