CMG START WERELDWIJDE SAMENWERKING MET
OPENET TELECOM
Met Openet biedt CMG nieuwe generatie billing oplossingen

CMG Telecommunications and Utilities B.V. (Utrecht) en Openet Telecom (Dublin, Ierland), wereldleider in convergent mediation, maakten vandaag een werelddekkend partnerschap bekend. CMG is een wereldwijd opererende Systems Integrator en aanbieder van grootschalige informatie-oplossingen, mobiele berichtensystemen en billing producten. De nieuwe samenwerking positioneert FusionWorks" van Openet Telecom als strategisch element in CMG s nieuwe generatie billing oplossingen.

FusionWorks is de favoriete convergent mediation technologie voor de toonaangevende aanbieders van nieuwe generatie mobiele en breedbandige communicatiediensten. Met deze technologie verzamelt de dienstenaanbieder realtime data van de meest uiteenlopende soorten content, van spraak tot amusement, onderscheiden naar wijze van gebruik en kwaliteitniveaus van netwerkdienstverlening, alles met het doel om te komen tot één rekening voor alle convergerende diensten. CMG heeft FusionWorks al eerder geïntegreerd met zijn Wireless Service Broker systeem en inmiddels realtime mediation en billing gedemonstreerd, gebaseerd op volumetrische criteria en content voor mobiele gebruikers. CMG wil FusionWorks ook gebruiken om meer waarde toe te voegen aan het EPPIX Customer Care and Billing systeem. Er zijn meer demonstraties op komst die de bedrijfszekerheid van nieuwe concepten aantonen: integratie van realtime mediation en billing met een online spel-portal en een Internet content distributiesysteem voor de uitgeverij- en onderwijswereld.

Philip Hogan, Vice President Strategic Alliances van Openet Telecom, deelt mee: "We zijn ingenomen met de keuze van CMG om FusionWorks te kiezen als sleutelelement in hun nieuwe generatie billing oplossingen. De indrukwekkende plannen van CMG met infrastructurele oplossingen voor dienstenaanbieders vereist een toekomstvaste technologie. FusionWorks is een zeer complete technologie die past in de strategie voor convergent mediation van CMG."

"CMG helpt service providers zich voor te bereiden op de uitdagingen van morgen. De samenwerking met Openet Telecom is vooral belangrijk voor de mobiele telecommunicatie, nu infrastructuren worden aangepast om nieuwe derde-generatie technologie en billing concepten te kunnen ondersteunen," aldus Hans Gompelman, Associate Director van CMG Telecommunications and Utilities. "Wij zien in Openet Telecom een strategische technologie partner in ons streven om het toonaangevende ICT bedrijf te zijn voor de communicatie oplossingen van morgen."

Samen met enkele grote verkoopsuccessen van Openet Telecom in Noord Amerika en Europa, betekent de nieuwe alliantie met CMG een verdere versterking van de positie van dit Ierse bedrijf in de markt van nieuwe generatie mobiele telecommunicatie.

Profiel CMG
CMG is een wereldwijd opererend Information & Communication Technology (ICT) concern, met toonaangevende positie op de markt voor grootschalige informatie-systemen en transactieverwerking voor mobiele diensten. CMG biedt management advies, systeemontwikkeling en -integratie, software applicaties. Zij verzorgt ook outsourcing van operationele processen. CMG helpt service providers met oplossingen die hun financiële prestaties versterken, concurrentiepositie verbeteren en operationele efficiency verhogen. Actuele elementen in haar dienstverlening zijn bouw van beveiligde ICT platforms die nieuwe concepten van e&mCommerce mogelijk maken (elektronische and mobiele business).

CMG is opgericht in 1964 en heeft zijn hoofdvestigingen in Londen en Hoofddorp. Vanuit vestigingen in zestien landen implementeert en ondersteunt het bedrijf wereldwijde toepassingen voor haar klanten. CMG beschikt over kennis en ervaring met oplossingen en producten in verschillende markten, waaronder financiële dienstverlening, transport, telecommunicatie, massamedia, petrochemie, nutsbedrijven, detailhandel, industrie en overheid. Het bedrijf verzorgt ook langlopende bedrijfsprocessen zoals payroll, call centers, netwerkbeheer, applicatie-onderhoud en hosting van diensten.

Het bedrijfsonderdeel CMG Wireless Data Solutions is marktleider in producten voor wireless gateway en berichtenverkeer, mobiele Internet en e-mail platforms, cell broadcasting, alsmede klantbeheer en billing. De technologie wordt wereldwijd aangeboden aan mobiele telecommunicatiebedrijven en service providers vanuit de vestigingen van CMG in Europa, Amerika en Azië. Deze brede dienstverlening illustreert het vermogen van CMG Wireless Data Solutions om service providers te begeleiden in hun aspiraties met mCommerce.

CMG werkt samen met haar klanten binnen een partnerschap voor de lange termijn. De kwaliteit van de dienstverlening, de producten en de professionaliteit van haar mensen staan garant voor waardetoevoeging door CMG aan de business van haar klanten. Dit is de basis van het jarenlang ononderbroken succes van het bedrijf. CMG heeft noteringen aan de Londen Stock Exchange (FTSE 100 en techMARK 100) en de Amsterdamse beurzen AEX Midcap en Euronext 100.

Over Openet Telecom
Openet Telecom, dat in juli 1999 is opgericht, is wereldmarktleider in schaalbare mediation oplossingen die netwerkexploitanten met uiteenlopende netwerken in staat stellen om geavanceerde communicatiediensten gemakkelijk te implementeren, te beheren en te factureren.

Openet Telecom s vlaggeschip FusionWorks is een mediationplatform met hoge prestaties dat gebruikspatronen van klanten samenbrengt uit bestaande onderdelen van de netwerk infrastructuur, IP-netwerken en de volgende generaties netwerken voor mobiele communicatie, waaronder GPRS, EDGE en UMTS. Het convergentievermogen van Openet software stelt netwerkexploitanten in staat te blijven voldoen aan eisen van de consument in de geliberaliseerde telecommunicatiemarkt.

Openet Telecom, met hoofdkantoor in Dublin, Ierland, en kantoren in Londen, Parijs, Frankfort, Stockholm en San Francisco, levert al diensten aan AT&T Wireless, Cable and Telephone, Convergent Networks Services, Esat (een dochteronderneming van British Telecom), Essent, First Mark, Global Telesystems, Nextra (een dochteronderneming van Telenor AS) en World Access. Voor nadere informatie http://www.openet-telecom.com

Noot voor de redactie (