Amsterdam, 18-05-2001

Geachte mevrouw,heer,

Hierbij treft u de nieuwsbrief aan.

Wilt u ook een sponsorbericht opnemen in deze nieuwsbrief? bel: 020-612.72.47.


---- NIEUWSBRIEF 18-05-2001 ----


--- In deze PZ-Nieuwsbrief:


1. Europese Unie wil geheime diensten vergaande bevoegdheden geven.
2. autovrije steden?

3. Het web bestaat nu 10 jaar!

4. Meldpunt Woningbemiddelingsbureaus

5. Biologische landbouw nabij natuurterrein versterkt natuurwaarden
6. Vluchtelingen aan het werk?

7. Wat is echte welvaart?

8. Ecologie en landbouwkundig onderzoek


-- 1. Europese Unie wil geheime diensten vergaande bevoegdheden geven.
De Europese Unie staat op het punt om aan de eisen van 'ordehandhavers' zoals geheimediensten toe te geven. De 'ordehandhavers' willen dat alle vormen van telecommunicatievolledig toegankelijk wordt gemaakt en een juridische grondslag geven in toekomstige EUwetgeving. Daarbovenop moet bestaande wetgeving wordt aangepast aan deze wensen. Eenvan de eisen is dat alle communicatie over de telefoon, e-mails, faxes, internet gebruik enwebsites voor zeven jaar opgeslagen kan worden. Het lijkt er op dat de burger en ook hetbedrijfsleven er wel toe gedwongen wordt om encryptie toe te passen om nog enige integriteitte kunnen bewaren.

http://www.statewatch.org/soseurope.htm


-- 2. autovrije steden?

Er is nu een boek verschenen met de titel: carfree cities. De schrijver van het boek werkt vanuitde hypothese dat autovrije steden een van de hoekstenen zouden moeten vormen vanduurzame ontwikkeling. Het doel wat de schrijver wil bereiken is dat mensen aan allevensbehoeften kunnen voldoen door niet langer dan vijf minuten te hoeven lopen. En dat naarje werk gaan met efficient openbaar vervoer niet langer hoeft te duren dan 35 minuten...

http://www.aeneas.nl/pages/infoboek.htm#carfree


-- 3. Het web bestaat nu 10 jaar!

17 mei 1991. De presentatie aan het 'C5'commitee. Het algemeen gebruik van hetW(orld)W(ide)W(eb) op centrale CERN machines.

http://www.w3.org/History.html


-- 4. Meldpunt Woningbemiddelingsbureaus

Het nieuwe Digitale Meldpunt Woningbemiddelingsbureaus is er. Het bevat onder andere informatie over welke bureaus illegaal zijn, waaraan een tijdelijkhuurcontract moet voldoen en het biedt de mogelijkheid om een klacht te melden. Als u een klacht meldt wordt deze in behandeling genomen en krijgt u deskundig advies overuw situatie.

http://www.bewoners.net/huurnietteduur/


-- 5. Biologische landbouw nabij natuurterrein versterkt natuurwaarden
Terwijl de mestoverschotten van de varkensboeren de bijzonderenatuurwaarden in Brabant bedreigen, boert men in het Nationaal Park de Loonsche enDrunense duinen biologisch. Dat blijkt de natuurwaarden van het bijzonderelandschap juist te kunnen versterken.

http://www.hemelrijkschehoeve.nl/diensten/p2.htm


-- 6. Vluchtelingen aan het werk?

Hoewel we in onze economie nu overal handen tekort komen, wordt het helaastegelijkertijd juridisch de nieuwkomers in onze samenleving vrijwelonmogelijk gemaakt hun bijdrage aan onze samenleving te leveren. Om zich watbeter te informeren over de restrictieve arbeidswetgeving kan men eensnalezen wat organisaties die met vluchtelingen willen werken hierover temelden hebben.

http://www.contrast.org/zwartwerk/newindex.html


-- 7. Wat is echte welvaart?

Nu in ons land de economie al enige tijd loopt als een tierelier, wordt hetmisschien weer eens om de vraag te stellen, wat nu eigenlijk echte welvaartis. Wordt er wel voldoende voorzien in alle wezenlijke menselijke behoeften,of verwaarlozen we iets?

www.echtewelvaart.nl


-- 8. Ecologie en landbouwkundig onderzoek

Waar is nu eigenlijk de meeste vooruitgang in de landbouw te behalen? Op hetgebied van de ecologie is er nog veel onderzoek te verrichten, en datonderzoek blijkt vaak uitstekend te kunnen bijdragen aan verbetering van deoogst. Op de Landbouwuniversiteit Wageningen weet men er alles van.

http://www.dpw.wau.nl/cwe/


--- ADVERTENTIE ---

ALTERNATIEVE KONSUMENTEN BOND
De macht van de boodschappentas
http://www.pz.nl/akb

Hier uw advertentie??


--- COLOFON
PZ-NIEUWS is een digitale nieuwsbrief van de Stichting Publieke Zaken voor mensen die werkzaam zijn bij maatschappelijke-, intermediaire- en overheidsorganisaties, redacties en particulieren die geĂŻnteresseerd zijn in maatschappelijke kwesties. Samenstelling en redactie: Onno Kubbe.
E -mail: redactie@pz.nl, Eerdere edities: http://www.pz.nl (archief) Berichten mogen op incidentele basis worden overgenomen mits de bron (PZ nieuwsbrief) wordt vermeld. Voor het worden van donateur of voor het nemen van een betaald abonnement kunt u kijken op onze website: http://www.pz.nl. Aan en afmeldingen: post@pz.nl.