ProLogis (media contact) Bert Angel 020 ? 655 66 66 bangel@prologis.com www.ProLogis.com

PROLOGIS TEKENT HUURCONTRACT MET SPAR CONVENIENCE VOOR EEN DISTRIBUTIECENTRUM IN MOERDIJK

MOERDIJK, NEDERLAND, 18 mei 2001 - ProLogis (NYSE:PLD), een wereldwijde toonaangevende ontwikkelaar/eigenaar en verhuurder van hoogwaardige distributiegebouwen, sluit met levensmiddelenretailer Spar Convenience een huurovereenkomst voor een distributiecentrum in Moerdijk. In ProLogis Park Moerdijk 2, dat circa 16.500 m2 groot is, concentreert Spar Convenience vanaf mei 2001 de distributie en kantoorfuncties voor de Zuidwest regio. In het distributiecentrum komen 150 mensen te werken.

Spar Convenience, onderdeel van foodretailer Laurus, bevoorraadt 275 Spar-supermarkten en 400 ambulante ondernemers die onder de formulenamen 'Springer en Partner, 'Rijdende winkels van Nederland' en 'Melk en Meer' actief zijn. Verder zijn ook nog ruim 200 supermarkten aangesloten die onder een neutrale naam opereren. In 1999 behaalde Spar Convenience een omzet van euro 426 miljoen (f 938 miljoen). In ProLogis Park Moerdijk concentreert Spar Convenience de distributie voor de Zuidwest regio voor haar supermarkten. Aan- en afvoer gebeurt uitsluitend per vrachtwagen en daarvoor ligt de locatie pal aan de A17 zeer gunstig. Speciale wensen van Spar Convenience betroffen een groot aantal loading docks, maximale indelingsflexibiliteit en extra veel parkeergelegenheid voor personenauto's.

Jaap Tukker, bedrijfseconomisch directeur bij Spar Convenience: 'Spar Convenience en ProLogis vonden elkaar in de eerste plaats omdat ProLogis snel een geschikt pand kon leveren. Voorts sprak ons aan dat ProLogis niet als een projectontwikkelaar direct na oplevering afstand deed van het project, maar verder als verhuurder zaken met ons blijft doen.'

Robin von Weiler, managing director Europa van ProLogis voegt daaraan toe: 'In Moerdijk doen Spar Convenience en ProLogis voor de eerste keer zaken. Omdat onze klanten vaak op korte termijn een gebouw nodig hebben, bouwen wij op voorraad. Ook dit gebouw was al in aanbouw in deze voor ons belangrijke markt en we konden dus snel leveren. Daarnaast is ProLogis in staat een gebouw te leveren dat voldoet aan alle specifieke logistieke eisen. Het ligt op een superieure locatie en is een flexibel gebouw om diverse activiteiten in te huisvesten.'

Met de verhuur van ProLogis Park Moerdijk 2 zijn drie van de vier gebouwen die ProLogis in een straal van 500 meter ontwikkelt en exploiteert, verhuurd. De aanbouw van een vierde gebouw ter grootte van circa 14.000 m2 zal binnen enkele maanden van start gaan waardoor ProLogis Park Moerdijk totaal circa 70.000 m2 zal tellen.

ProLogis is een wereldwijde toonaangevende ontwikkelaar, financier en verhuurder van hoogwaardige distributiefaciliteiten met meer dan 1700 distributiecentra in Noord-Amerika en Europa. ProLogis heeft als eerste en enige een wereldwijd netwerk van distributiecentra ontwikkeld om zo in de ruimtebehoefte van (inter)nationaal opererende producenten en logistieke dienstverleners te voorzien. Hiertoe maakt ProLogis gebruik van zijn ProLogis Operating System? en streeft ernaar de 'Global Distribution Solution' te worden die hoogwaardige distributiefaciliteiten biedt om zijn klanten in staat te stellen hun logistieke groei- en reorganisatieprojecten in de hele wereld te verwezenlijken. Vanaf 31 maart 2001 had ProLogis 18.300.000 m2 distributieruimte in bezit/ontwikkeling in 98 markten.

# # #