NPM Capital NV

18 mei 2001, Amsterdam

NPM Capital investeert in voedselproducent Perkins Foods Ltd. NPM Capital heeft een 7% belang genomen in het in Peterborough (Engeland) gevestigde Perkins Foods Ltd. Deze onderneming is actief op het gebied van diepvries en gekoeld voedsel (convenience food). De strategie van Perkins is erop gericht op dit gebied in Europa een leidende positie te verwerven. Momenteel is Perkins met name in Engeland, Frankrijk en Nederland actief. In het afgelopen jaar behaalde de onderneming met circa 3.000 medewerkers een omzet van EUR 575 miljoen.

Tot begin van dit jaar stond Perkins genoteerd aan de beurs van Londen en Amsterdam. In februari jl. is het bedrijf via een management buy-out onder regie van ABN AMRO Private Equity verzelfstandigd. Naast NPM Capital en ABN AMRO heeft onder meer ook NIB Capital geparticipeerd in het aandelenvermogen.

Perkins mag 19 van de 20 grootste supermarktketens in Noordwest-Europa tot haar klantenkring rekenen. Daarnaast levert het aan de horeca, al dan niet via de groothandel. Het assortiment van de onderneming omvat kant-en-klaar maaltijden en een uitgebreid assortiment vleeswaren en aanvullende producten. Perkins is actief met productontwikkeling in deze aantrekkelijke groeimarkt.

Voor NPM Capital betekent de investering in Perkins Foods een interessante uitbreiding van haar belangen in de Europese sector van voedselverwerking.

NPM Capital is verstrekker van durfkapitaal in Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, België, Frankrijk en Ierland. NPM Capital participeert momenteel voor een bedrag van meer dan EUR 0,9 miljard in circa 190 ondernemingen.

Voor informatie:

Perkins Foods Ltd.
Richard Martin/Ian Blackburn

+ 44 1733 555 706
richardm@perkinsfoods.co.uk
www.perkinsfoods.co.uk

NPM Capital N.V.
Fred Hoogeland
directeur buy-outs

+ 31 (0)20 570 55 55
mails@npm-capital.com