Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 18-05-2001 Persbericht district Den Bosch

HENNEP AANGETROFFEN BIJ MILIEUCONTROLE ERTVELDPLAS (s-Hertogenbosch)

Donderdagmiddag heeft de afdeling milieu van de politie Den Bosch in samenwerking met de politie te water bij een milieucontrole aan de Ertveldplas in s-Hertogenbosch 71 hennep-planten aangetroffen. De agenten maakten tegen een 36-jarige bewoner proces-verbaal op wegens het illegaal verbranden van afval. Tijdens de controle bleek dat de man 71 hennep-planten bij zijn boot had staan. De planten zijn inbeslaggenomen en tegen de man is zowel voor de Wet Bodembescherming als voor de Opiumwet proces-verbaal opgemaakt. In het verleden is op deze locatie vaker proces-verbaal opgemaakt voor het illegaal stoken van af-val.

VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL KLEDING (s-Hertogenbosch)

Donderdagmiddag is bij een warenhuis aan Achter het Stadhuis in s-Hertogenbosch een 34-jarige Bosschenaar betrapt op diefstal van vijf truien en twee broeken. Hij wilde de winkel met de kleding verlaten zonder af te rekenen. Hij is aangehouden en ingesloten.

VERDACHTEN OPENLIJKE GEWELDPLEGING OP HETERDAAD AANGE-HOUDEN (s-Hertogenbosch)

Van donderdag op vrijdag zijn op de Vughterstraat in s-Hertogenbosch twee 18-jarige Bos-schenaren op heterdaad aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het tweetal wordt ervan verdacht samen met een 20-jarige Bosschenaar een ruit van een winkel aan de Vughterstraat te hebben vernield. De twee 18-jarige verdachten zijn ingesloten, de derde verdachte kon nog niet worden aangehouden.

VERDACHTEN VEROORZAKEN AANRIJDING VLUCHTEN TE VOET (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond heeft op de Diezebrug in s-Hertogenbosch een kop-staartbotsing plaatsge-vonden. De veroorzaker is met achterlating van zijn auto weggelopen. Laatstgenoemde reed met zijn auto achterop de stilstaande auto van een 22-jarige Gestelnaar, die op zijn beurt doorschoof tegen de auto van een 57-jarige Bosschenaar die voor het verkeerslicht stond te wachten. Een passagiere van de middelste auto, een 21-jarige Bossche, is met onbekende nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De inzittende van de achterste auto ging er te voet vandoor. Zijn auto bleek op naam te staan van een zogenaamde katvanger en is op verzoek van de belastingdienst inbeslaggenomen. Alle voertuigen liepen bij de aanrijding schade op. De politie stelt een onderzoek in. BROMFIETSER ONDER INVLOED VEROORZAAKT AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond heeft een 26-jarige bromfietser op de kruising Sint Teunislaan / Rompert-passage in zijn woonplaats s-Hertogenbosch onder invloed van alcohol een aanrijding ver-oorzaakt. De bromfietser reed aan de verkeerde kant van de weg en kwam in aanrijding met de auto bestuurd door een 32-jarige Bosschenaar. De bromfietser is aangehouden en kreeg een rijverbod van vier uur. Beide voertuigen liepen schade op. Proces-verbaal is opgemaakt. VERDACHTE AANGEHOUDEN MET GESTOLEN GOEDEREN (Hintham)

Donderdagavond is een 30-jarige Bosschenaar op de Pastoor de Leijerstraat in Hintham aan-gehouden voor het bij zich hebben van gestolen goederen. Een oplettende buurtbewoner belde de politie dat de man zich verdacht gedroeg. Agenten troffen de Bosschenaar aan met een inbrekerswerktuigen, een aantal pasjes, dure zonnebrillen en een bolletje heroïne. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de pasjes gestolen waren bij een auto-inbraak in Vught. De verdachte is aangehouden en inverzekeringgesteld. FL. 410,= BOETE VOOR RIJDEN ONDER INVLOED (Rosmalen)

Donderdagavond heeft een 48-jarige automobilist uit Arnhem op de Graafsebaan in Rosma-len een boete van Fl. 410,= gekregen voor het rijden onder invloed. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van twee uur. VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING PORTIER (s-Hertogenbosch)

Van donderdag op vrijdag is op de Visstraat in s-Hertogenbosch een 45-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch aangehouden voor mishandeling van een 35-jarige portier bij een horeca-gelegenheid aan de Karrenstraat in s-Hertogenbosch. De verdachte gedroeg zich vervelend bij de toiletten waarop de toiletjuffrouw de portier waarschuwde. De portier is daarop een paar maal door de verdachte geslagen en verliet daarna de gelegenheid. De politie kon de man aan de hand van het signalement even verderop aanhouden. VERKEERBRIGADIERS OPGELEID DOOR POLITIE (Drunen)

Woensdag en donderdag heeft politieteam Heusden in het totaal 27 nieuwe verkeersbriga-diers voor de Olaf Palmeschool in Drunen opgeleid. Voor een groot aantal van hen was het de eerste keer dat ze een stopteken moesten geven aan passerend verkeer. In een praktische setting heeft een agent uitleg en tips gegeven. De verkeersbrigadiers worden op 30 mei a.s officieel aangesteld door de verantwoordelijke wethouder van de gemeente Heusden.