Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 18-05-2001 2e Persbericht 18 mei 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Tasjesroof
Een 51-jarige Eindhovense is donderdagmiddag omstreeks 18.00 uur op de Brussellaan het slachtoffer van een tasjesrover geworden. De vrouw fietste na het boodschappen doen naar huis en had haar schoudertas voor in een mandje op de fiets. Plotseling werd zij ingehaald door een jongeman op een bromfiets die in het voorbijrijden de tas uit het mandje wegnam. Vervolgens ging de tasjesrover ervandoor. In de tas bevonden zich een ziekenfondskaart, drie cheques, enkele pasjes en een geldbedrag van 100 gulden.

Bergeijk: Inbraak in een woning
In een woning aan de Weebosch is vanmorgen tussen 00.00 uur en 07.00 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door vernieling van het slot van een deur aan de achterzijde van de woning. Voor zover nu bekend wordt er niets vermist.

Best: Snelheidscontrole
Vanmorgen tussen 08.40 uur en 11.00 uur is er een snelheidscontrole gehouden op de Oirschotseweg. Van de 1196 gecontroleerde voertuigen reden er 190 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u.

Eersel: Bromfietser onder invloed
Op de Pikhoek is vrijdagmiddag rond 13.30 uur een 30-jarige bromfietser uit Eersel betrapt op het rijden onder invloed. Een ademanalyse gaf een promillage van 0,95 weer. De man kreeg een rijverbod van drie uur en een boete van 160 gulden. Tevens bleek dat de man een oranje plaatje op zijn bromfiets had zitten in plaats van een geel plaatje. Hiervoor kreeg hij nog eens een boete ter hoogte van 120 gulden.

Geldrop: Beroving
Op de Molenakker is donderdagavond rond 23.30 uur een 17-jarige jongen uit Geldrop beroofd. De jongen liep over de Molenakker, ter hoogte van een fietsviaduct, toen een bromfiets met twee personen hem van achteren naderde. De bromfiets stopte, de duopassagier stapte af en vroeg het slachtoffer de weg. Vervolgens duwde de duopassagier de jongen een helling af. De twee daders rukten hierop een GSM uit de handen van het slachtoffer en zij doorzochten zijn broekzakken. Hierin troffen zij een geldbedrag van 50 gulden aan. De daders zijn er vervolgens op de bromfiets vandoor gegaan. De bestuurder van de bromfiets is ongeveer 16 17 jaar en 1.75 meter lang. Hij heeft een normaal postuur en droeg witte sportschoenen en een broek met omgeslagen pijpen. De duopassagier is ook ongeveer 16 17 jaar en heeft een breed/krachtig postuur. Ook hij droeg witte sportschoenen en een broek met omgeslagen pijpen. Beiden reden op een donkere bromfiets.

Heeze: Autogordelcontrole
Op de Geldropseweg is vrijdag van 11.15 uur tot 12.15 uur een autogordelcontrole gehouden. Hierbij zijn vijf personen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Valkenswaard: Zakkenrollen
Op de Markt is donderdagmiddag tussen 12.30 uur en 14.00 uur een 41-jarige inwoonster van Valkenswaard het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De vrouw bemerkte toen ze thuis kwam dat de portefeuille uit haar jaszak was weggenomen. In de portefeuille bevond zich een geldbedrag van 25 gulden, een rijbewijs en een paspoort.