i2 brengt financiële voordelen voor e-business klanten in kaart

Waardecalculator gepresenteerd tijdens PLANET Barcelona

Zaltbommel, 18 mei 2001 ? i2 Technologies heeft tijdens PLANET Barcelona, gehouden van 13 tot 15 mei, haar waardecalculator aan bedrijven gepresenteerd. Deze online calculator, te vinden op www.i2.com, geeft potentiële klanten de mogelijkheid een schatting te maken van de meerwaarde die zij kunnen realiseren door het gebruik van i2 TradeMatrix Solutions.

"Potentiële klanten kunnen de waardecalculator gebruiken in het eerste stadium van waardevaststelling", aldus Nicolas Siegler, Senior Director voor Strategic Services van i2 in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). "De calculator kan de waarde in dollars van hun algehele activiteiten berekenen. Vervolgens stelt dit hulpmiddel vast welke gebieden met inzet van i2 tools de grootste meerwaarde kunnen opleveren en welke oplossingen hier precies voor zijn vereist. Bedrijven kunnen deze informatie gebruiken om te bepalen aan welk onderdeel van het bedrijf zij de prioriteit moeten geven om optimaal voordeel te behalen. Zo kunnen bedrijven ervan op aan dat de meerwaarde die zij ontdekken ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd."

De waardecalculator is een geavanceerde, gebruiksvriendelijke informatietool die de potentiële voordelen vaststelt die bedrijven kunnen behalen. Dit gebeurt per branche en voor elk onderdeel van de waardeketen. Het hele proces neemt slechts enkele minuten in beslag.

De calculator heeft gegevens nodig van niet meer dan acht variabelen, waaronder inkomsten, voorraad, de totale activa, het aantal medewerkers en andere relevante informatie. Vervolgens verschaft de calculator bedrijven een cijfer voor de meerwaarde die binnen de gehele organisatie kan worden gerealiseerd. De mogelijkheden zijn te verdelen in 12 hoofdcategorieën, ook wel ?value-buckets' genoemd, voor het verminderen van de uitgaven en het verhogen van de inkomsten. Voorbeelden zijn voorraadvermindering, verlaging van inkoopkosten, inzet van middelen, verbetering van de brutomarges, verhoging van de inkomsten en verkorting van de time-to-market.

Op basis van deze beoordeling stelt de tool een maatpakket i2 TradeMatrix Solutions samen voor elk onderdeel van de waardeketen, waaronder Supplier Relationship Management, Supply Chain Management en Customer Relationship Management. De waardecalculator van i2 is beschikbaar op de i2 website: http://www.i2.com/valueprop.

i2

i2 is de leverancier van het i2 TradeMatrix-platform dat behalve oplossingen ook content- en marktplaatsfunctionaliteit biedt. Bedrijven kunnen met i2 TradeMatrix zowel particuliere als openbare marktplaatsen inrichten en tegelijkertijd de bedrijfsprocessen van alle deelnemers optimaliseren. i2 biedt diverse op samenwerking gerichte e-business-services voor zowel startende als gevestigde e-business-bedrijven. Elke service wordt ondersteund door oplossingen voor een optimale besluitvorming, transactiebeheer en content management. Het in 1988 opgerichte i2 heeft zich ten doel gesteld zijn klanten in 2005 een toegevoegde waarde te bieden van $75 miljard. i2 is gevestigd in Dallas, biedt werk aan meer dan 5500 mensen en heeft kantoren over de hele wereld. Voor meer informatie: http://www.i2.com.

Alle informatie over toekomstige ontwikkelingen onder voorbehoud. i2 is een gedeponeerd handelsmerk van i2 Technologies, Inc. i2 TradeMatrix, TradeMatrix, i2 TradeMatrix Solutions, i2 TradeMatrix Platform en het i2-logo zijn handelsmerken van i2 Technologies, Inc

Met vriendelijke groet,

Renée Reijers
Brodeur Worldwide
Overschiestraat 55
1062 HN Amsterdam
Tel: 020 346 20 00
Fax: 020 669 72 65
internet: http://www.brodeurnl.com
Voor de meest recente persinformatie: http://www.persinfo.nl