PROJEX

Legionellapreventie

Persbericht:

LEGIONELLAPREVENTIE :

HEVO Bouwmanagement en Sweegers en de Bruijn, Adviesbureau binnenklimaat en technische installaties, beiden uit Den Bosch, en PROJEX Software Engineering uit Bennekom, hebben de handen ineengeslagen met betrekking tot het aktuele thema Legionella en met name het voorkomen ervan.

De twee eerstgenoemde bedrijven hebben een software-toepassing ontwikkeld, genaamd LEGIO-SAVE inzake de risicoinventarisatie en registratie van de metingen binnen het kader van de onlangs door het ministerie van VROM uitgevaardigde Tijdelijke regeling Legionella-preventie in leidingwater in samenhang met publicatie 55.1 van het ISSO Handleiding legionella-preventie in leidingwater

15)LEGIO-SAVE - al of niet in samenhang met een Gebouwen Beheer Systeem - kan reeds uitstekend voorzien in een verplicht door ondernemingen en instellingen uit te voeren risico-inventarisatie samen met een aan de hand daarvan op te stellen bijbehorend : beheersplan

Door toevoeging van de software-produkten TABLEGRABBER en MESSENGER van PROJEX Software Engineering ontstaat een volledig geautomatiseerde PREVENTIE-versie voor die ondernemingen en instellingen die hun temperatuur- en flow-metingsresultaten, op welke plek in hun watercircuit dan ook, - al of niet rechtstreeks of via dataloggers in hun Legio-save- database binnen willen halen en de computer op basis van de in legio-save ingebrachte risico-matrixen, per meetpunt alarm-signalen willen laten afgeven naar bijvoorbeeld computers op een centrale post.
Een alarmmelding zal aangeven op welk punt in de watervoorziening er een mogelijk legionella-risico dreigt te ontstaan, zodat tijdig ingegrepen kan worden. Het systeem voorziet tevens in controle op en alarm-signalering over het al of niet correct functioneren van de opgenomen hardware-componenten.
Ook doorzenden van de alarmsignalen naar meedere computers in een netwerk of zelfs draadloos naar GSM toestellen (SMS) of decentraal opgestelde computers, is mogelijk.

En dat gedurende 24 uur per dag, 7 dagen in de week !

Door implementatie van de PREVENTIE-versie kan worden voorkomen dat de afspraken omtrent metingen die men heeft vastgelegd in het beheersplan door mogelijk optredende menselijke aandacht-verslapping of procedure-fouten, niet worden nagekomen en daardoor het risico van een mogelijke legionella-besmetting toeneemt.

Om het helemaal compleet te maken kan de PREVENTIE-versie gecombineerd worden met het PROJEX Software produkt GRAPHIGATOR waardoor de gebruiker in een door hem gekozen grafiekvorm, inzicht heeft in locatie en mate van over- c.q. onder-schrijding van gemeten waarden. Uiteraard bestaat er voor diegenen die dat wensen ook een internet-optie.

Implementatie zal plaatsvinden middels een project-organisatie, waarbij naast een system-integrator ook een ( door de koper aan te wijzen ) installateur of eigen technische dienst betrokken is.

Nadere informatie over de betrokken bedrijven kunt u aantreffen op hun respectievelijke web-sites, te weten:

www.hevo.nl www.swebru.nl www.projex.nl en www.legionella-preventie.nl , terwijl nadere informatie over de produkten verkregen kan worden bij

de heren: ing.W.A.P.J. Kerkhof HEVO divisie Facility tel: 073 6409409
ing. J.A.V.M. Bullens Sweegers en de Bruijn tel: 073 6411300
ing. A.B.M. Westhoff PROJEX Trading tel: 0318 493513 )

Den Bosch / Bennekom : 18 mei 2001

18 mei 01 17:15