Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Persberichten van vrijdagmiddag
15:33 vrijdag 18 mei 2001

Martin Panman 06-51611628

Stremming doorgaande route Loon-Balloo-Rolde
LOON/ BALLOO/ROLDE. De Loonerstraat en de Balloeerstraat zijn maandag 21-5, dinsdag 22-5 en mogelijk ook woensdag 23-5 gestremd voor al het verkeer. Slechts plaatselijk verkeer is nog mogelijk.

Diefstal uit bedrijf
ASSEN. In een bedrijf aan de Beilerstraat te Assen is vrijdagochtend ingebroken. De verdachte(n) hebben o.a. een videocamera en een videorecorder gestolen. Ze hebben met een stoeptegel het raam ingegooid en zijn vervolgens zo het pand binnengekomen. Daar hebben ze onder andere een kast opengebroken. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachte(n).

Duitse politie stopt MKZ controle
EMSLAND. De Duitse politie heeft doorgegeven dat de MKZ controles aan de Duits Nederlandse grens vanaf 19 mei om 0.00 uur zullen worden opgeheven.

Kruising valt onder het verkeershandhavingsproject

Boetegeld=sneugeld
De kruising Maria in Campislaan met de Europaweg valt ingaande 21 mei onder het project verkeershandhaving. Dat betekent dat de inmiddels geplaatste flitspalen ingaande die datum geactiveerd zullen worden. Niet alleen de snelheid wordt gemeten maar ook door het rode licht rijden.

Auto-inbraak
HOOGEVEEN. Vannacht is er ingebroken in een bedrijfsauto die geparkeerd stond in de Nicolaas Beetsstraat te Hoogeveen. Een rechter zijruit van deze auto is ingeslagen met een kei. Uit de auto verdween een radardetector tewv 300,- De 60-jarige eigenaar deed aangifte.

Auto te water
BUINEN. Vanmorgen reed een 19 jarige automobilist van Valtermond over de Osdijk. Hij had juist zijna auto gewassen en wilde deze een beetje droog rijden. Op de Osdijk verloor hij de macht over de stuur, kwam in de berm, corrigeerde te sterk, en kwam uiteindelijk met zijn schoongewassen auto in een kanaal terecht. De bestuurder kwam ongeschonden, droog, maar flink geschrokken uit zijn auto. Een bergingsbedrijf moest uiteindelijk de auto uit het water takelen, waarna de autopoetser opnieuw aan de slag kon.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe