Gemeente Zoetermeer

Klein Chemisch Afval (KCA), hou het apart!

Sinds 1 januari jl. is de inzamellijst voor Klein Chemisch Afval(KCA) door het Ministerie van Volksgezondheid, Ruimtelijke Ordening en Milieubeleid (VROM) opnieuw bijgesteld.

Inzamellijst KCA
De lijst bestaat uit vijf hoofdgroepen, namelijk huishoudelijk, medicijnkastje, Doe-het-zelf, hobby en vervoer. Onder huishoudelijk vallen batterijen, spaarlampen/energiezuinige lampen, TL-buizen, vloeibare gootsteenontstopper, lampenolie, petroleum en bestrijdingsmiddelen/insecticiden. Bij 'medicijnkastje' moet u denken aan (oude)medicijnen, kwikthermometers en injectienaalden.
De categorie Doe-het-zelf omvat verf, lak, beits en houtverduurzamingsmiddelen. Maar ook bij het verven gebruikte producten zoals terpentine, thinner, verfafbijtmiddelen, verfverdunner, kwastreiniger, kwastontharder en wasbenzine. En kwikschakelaars (zoals 'niet digitale' verwarmingsthermostaten). Bij hobby zijn dat fotofixeer, foto-ontwikkelaar, etsvloeistoffen zoals salpeterzuur of zwavelzuur en zoutzuur.
En tot slot bij 'vervoer' moet u denken aan accu's, benzine, motorolie, afgewerkte olie en remolie. Evenals oliefilters.

Voornoemde producten moet u apart houden, ze worden gescheiden ingezameld!
De producten op deze inzamellijst zijn voorzien van het KCA-logo op de verpakking.

Locale aanbiedmogelijkheden
In Zoetermeer kunt u uw KCA op verschillende manieren aanbieden en eventueel afgeven.
Allereerste is er de Chemobiel die driemaal per jaar bij u in de buurt komt. Wekelijks rijdt deze auto een vaste route door de wijk en elke vrijdagavond is hij te vinden bij één van de winkelcentra in de wijken.
Elke vrijdag wordt op de gemeentelijke Stadspagina in 'Het Streekblad' de route voor de komende week gepubliceerd. U vindt deze route ook op uw Huisvuilkalender 2001, die in januari jl. huis-aan-huis is verspreid.
Op zaterdag vindt u de Chemobiel op het Zelf-Breng-Depot aan de Buytenparklaan (wijk 17) tussen 10.00 en 14.00 uur.

KCA-Depot Chroomstraat
In de Chroomstraat op het industrieterrein Lansinghage in Rokkeveen Oost is het KCA-Depot gevestigd. Particulieren kunnen hier gratis hun KCA aanbieden op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 11.45 uur en van 12.45 tot 15.45 uur.

Informatie
Voor eventuele vragen over Klein Chemisch Afval kunt u terecht bij de Klantenservice van de Reiniging, telefoon (079) 346 9899. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.



Gemeente Zoetermeer © May 2001

Last update: 18 May 2001 (16:28)