Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Dossier MKZ

Wijziging Regeling aanwijzing slachthuizen vaccinatiegebieden Veluwe dd. 21-05-2001 00:00 uur

18 mei 2001

Toelichting

Op 21 mei 2001 treedt de zesde wijziging van Beschikking 2001/223/EG van de Commissie van de Europese Gemeenschappen van 21 maart 2001 tot vaststelling van beschermende maatregelen in verband met mond en klauwzeer in Nederland (PbEG L 82) in werking. Ingevolge die wijziging mogen in slachthuizen die zijn gelegen in het in bijlage I van voornoemde beschikking omschreven gebied, dieren worden geslacht die afkomstig zijn van buiten dat gebied, mits wordt voldaan aan strikte voorwaarden. Een van de voorwaarden is dat het slachthuis alleen voor die slachtactiviteit wordt gebruikt.

In dit kader zal gebruik gemaakt gaan worden van de capaciteit van een van de slachthuizen die is aangewezen in de Regeling aanwijzing slachthuizen vaccinatiegebieden Veluwe. In verband hiermee dient de aanwijzing van dat slachthuis in die regeling komen te vervallen en een vervangend slachthuis aangewezen te worden. Onderhavige regeling geeft hieraan uitvoering.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER
EN VISSERIJ,

overeenkomstig het door de Minister genomen besluit, Directeur-generaal, ir. J.F. de Leeuw

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER EN VISSERIJ,

Gelet op Beschikking 2001/223/EG van de Commissie van de Europese Gemeenschappen van 21 maart 2001 tot vaststelling van beschermende maatregelen in verband met mond en klauwzeer in Nederland (PbEG L 82);

Gelet op de artikelen 22, eerste lid, onder f en j, 30 en 31 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren;

BESLUIT:

Artikel I

In artikel 1, derde lid, van de Regeling aanwijzing slachthuizen vaccinatiegebieden Veluwe komt het tweede gedachtenstreepje te luiden:


* SturkoMeat (bacon) BV, te Twello,.

Artikel II

Deze regeling wordt op 18 mei 2001 om 18:00 uur bekendgemaakt aan de media en treedt op 21 mei 2001 om 00.00 uur in werking.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER
EN VISSERIJ,

overeenkomstig het door de Minister genomen besluit, Directeur-generaal, ir. J.F. de Leeuw