Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 18 mei 2001 Persbericht 2001/33

Odenkirchen nieuwe brandweercommandant HS en Slochteren

De heer Kees Odenkirchen (41) wordt per 1 augustus benoemd tot nieuwe brandweer-commandant van de korpsen in Hoogezand-Sappemeer en Slochteren. Odenkirchen is momenteel commandant van de brandweer van de gemeente Tynaarlo. Daarvoor heeft hij vanaf 1981 diverse functies vervuld bij de Brandweer Hulpverleningsdienst Z.O.-Drenthe en bij de Regionale Brandweer Drenthe.

Odenkirchen komt in de managementpool van de Hulpverleningsdienst Groningen (Regionale Brandweer). De gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren huren via deze constructie de nieuwe commandant vooralsnog voor twee jaar in. Odenkirchen is getrouwd en heeft drie kinderen.

Odenkirchen volgt Joop Geeraets (1945) op die sinds 1986 brandweercommandant van de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren is geweest. De heer Geeraets gaat een functie bij het bureau Crisismanagement van de Regionale Brandweer Groningen vervullen. De heer Geeraets heeft al in een eerder stadium de wens te kennen gegeven het commandantschap te willen neerleggen, omdat hij in was voor een nieuwe uitdaging. Met de komst van de heer Odenkirchen is dit verzoek geëffectueerd.

(top)