Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam

357. Doorstart voor de Advies Commissie Ouderen Hoogvliet.

7 mei 2001

De Adviescommissie Ouderen begint aan een tweede leven. De eerstvolgende openbare vergadering vindt plaats op 18 mei a.s. van 13.30 uur tot 15.30 uur.

Doorstart voor Advies Commissie Ouderen Hoogvliet

In februari 1998 werd de Advies Commissie Ouderen Hoogvliet (hierna ACOH genoemd) op de deelgemeente feestelijk geïnstalleerd. Het initiatief hiertoe werd genomen door portefeuillehouder Arnold van der Heijde vanwege het belang van een officiële Ouderen-adviesraad die de deelgemeenteraad gevraagd en ongevraagd kan adviseren bij besluitvorming over alle zaken waarbij ouderen betrokken zijn.

Helaas werd de eerste periode van de ACOH gekenmerkt door enige problemen en tegenslag maar nu is de ACOH weer helemaal op de rails dankzij een (deels) nieuwe samenstelling en de voortvarende leiding van de nieuwe voorzitter Betsy Verschoor-Pompen, bijgestaan door Luc Zijlmans als secretaris. Beiden hebben een ruime ervaring als bestuurslid van stichting Meeuwenplaat.
De andere leden zijn mevr. Muller, mevr. Vermaas, mevr. De Korte, dhr. Van Zanten en dhr. Snikkers.

De ACOH is samengesteld uit (maximaal) tien actieve Hoogvlietse mannen en vrouwen van 55 jaar en ouder. Zes leden worden voorgedragen door de Ouderenbonden, daarnaast is er plaats voor vier onafhankelijke leden. Alle leden hebben een eigen aandachtsgebied waarvoor zij aanspreekbaar zijn zoals bijvoorbeeld ouderenhuisvesting, allochtone ouderen, woonomgeving, eenzaamheidsbestrijding en gezondheidszorg. Gemiddeld vergadert de ACOH negen maal per jaar in Dienstencentrum Loksterland aan de Texasweg 5. Deze vergaderingen zijn openbaar. De eerstvolgende vergadering vindt plaats op 18 mei a.s. van 13.30 uur tot 15.30 uur.

Als u meer wilt weten van de ACOH of een vergadering bij wilt wonen dan kunt u contact opnemen met de secretaris Luc Zijlmans telefoon 010-4381796.