Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Havens is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

15-05-2001

Onacceptabel eindbod van ECT noopt CNV Havens tot ultimatum

Een nieuwe poging om de cao-onderhandelingen bij overslagbedrijf ECT vlot te trekken heeft niet mogen baten. De onderhandelingsdag is geëindigd in een teleurstellend eindbod van de werkgever. CNV Havens stelt nu een ultimatum, dat om vrijdagochtend 18 mei om 06.00 uur afloopt.

Vorige week verwierpen de leden van CNV Havens vrijwel unaniem het eindbod van ECT. Daarop zijn de partijen vanmorgen opnieuw naar de onderhandelingstafel gegaan, met een teleurstellend resultaat. "Jammer dat we er niet uit zijn gekomen", vindt vakgroepbestuurder Rob Vlietman. "Dan moet ECT de consequenties maar onder ogen zien. Als de directie niet op het ultimatum reageert, gaat vrijdag de boel plat."

In het ultimatum houdt CNV Havens vast aan de looneis van 2 procent, plus de automatische prijscompensatie.
Het eindbod van ECT voor een cao van vijftien maanden komt neer op 4,26 procent per 1 april 2001 en nog eens 1 procent per 1 april 2002. "Dat oogt misschien heel wat, maar als je de correcties op de vorige cao en de automatische prijscompensatie vanuit het vorige cao-contract erafhaalt, houd je 3 procent over. Dat is niet voldoende", zegt Vlietman.

De plannen voor nieuwe `arbeidsvoorwaardelijke prikkels' om het ziekteverzuim terug te dringen, heeft ECT overigens teruggetrokken. Het bedrijf wil zich nu beperken tot een studie.

Bij ECT werken zo'n 1.900 mensen; op 1.500 van hen is de cao van toepassing.

Houten/Rotterdam, 15 mei 2001

Nadere inlichtingen:

Rob Vlietman, vakgroepbestuurder CNV Havens
06 - 536 83 335
Kees de Vos, persvoorlichter
030 - 6348 244