Vedior NV

Vedior Nederland BV installeert OR voor flexkrachten

Amsterdam, 18 mei 2001 - Vedior Nederland BV heeft op 17 mei 2001 haar eerste ondernemingsraad voor flexkrachten geïnstalleerd, de Flex-OR. De Flex-OR bestaat uit veertien vertegenwoordigers van de drie grootste uitzendorganisaties van Vedior Nederland BV, namelijk Vedior Personeelsdiensten, Dactylo Uitzendburo en Vedior Van Eijk. De Flex-OR is gekozen voor een periode van twee jaar.

Via de Flex-OR kunnen de flexkrachten van Vedior meedenken en meepraten over het sociaal beleid van Vedior Nederland BV. Het gaat hierbij om de beleidsonderdelen die binnen de Vedior Nederland BV direct of indirect van belang zijn voor de werkzame flexkrachten zoals rechten en plichten van flexkrachten, opleiding en scholing, gelijke behandeling van werknemers en inschakeling van allochtonen en gehandicapte werknemers.
De directie van Vedior Nederland BV verwelkomt de komst van de Flex-OR. Door de Flex-OR blijft zij op de hoogte van de wensen, meningen en belangen van haar flexkrachten en kan zij daar in de dagelijkse praktijk rekening mee houden.
De Flex-OR is een direct gevolg van de Wet Flexibiliteit en Zekerheid die is ingegaan op 1 januari 1999. Deze wet geeft flexkrachten, uitzendkrachten en gedetacheerden, meer zekerheid op werk en inkomen. Zij krijgen een flexibele arbeidsovereenkomst, waardoor zij bij verschillende bedrijven kunnen werken maar toch de rechten en plichten genieten van één werkgever, zoals een eigen OR. Vedior Nederland BV

In Vedior Nederland BV zijn naast de algemene en landelijk gespreide uitzendformules Vedior Personeels-diensten en Dactylo Uitzendburo een aantal gespecialiseerde uitzenddiensten ondergebracht. Dit zijn Vedior Van Eijk (agrarische sector), Vedior Arbeid en Onderwijs (reïntegratieactiviteiten) alsmede de 50% deelnemingen Teleprofs, Mailprofs en Werk & Vakmanschap. Via de in totaal circa 350 vestigingen zijn elke dag gemiddeld circa 30.000 flexkrachten werkzaam. Vedior Nederland maakt deel uit van Vedior NV, een internationale, beursgenoteerde uitzendorganisatie gericht op algemene en specialistische arbeid. Na de acquisitie van Select opereert Vedior wereldwijd in 27 landen, in nagenoeg geheel Europa, Noord-Amerika, Australië en Nieuw- Zeeland, Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Vedior heeft een pro forma gecombineerde omzet van ruim 14,5 miljard gulden (2000) en is daarmee een van 's werelds grootste uitzendorganisaties. Meer dan 18.500 medewerkers verzorgen vanuit circa 2200 vestigingen de dienstverlening aan meer dan één miljoen flexkrachten en een groeiend aantal tevreden klanten. {Noot voor de redactie,