PERSBERICHT
Utrecht, 18 mei 2001

NEDGRAPHICS KRIJGT BELANGRIJKE OPDRACHT BOUWDIENST RIJKSWATERSTAAT

NedGraphics Holding N.V. (NedGraphics) heeft als onderdeel van een consortium de opdracht gekregen om de applicaties die de Bouwdienst Rijkswaterstaat gebruikt bij het tekenen en ontwerpen van infrastructurele projecten te vervangen en uit te breiden. Naast NedGraphics bestaat het consortium uit Fair Information Services, Eigner + Partner en EDS. Met de opdracht is een totaal bedrag van EUR 2 miljoen gemoeid, waarvan de opdracht voor NedGraphics EUR 750 duizend vertegenwoordigt. Het project heeft een doorlooptijd van 4 jaar.

De Bouwdienst Rijkswaterstaat is het ingenieursbureau van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, dat zich bezighoudt met de realisatie van infrastructurele voorzieningen, zoals bruggen en viaducten. Het consortium heeft de opdracht om de bestaande systemen die de Bouwdienst Rijkswaterstaat gebruikt bij het teken- en ontwerpproces van infrastructurele voorzieningen te vervangen en uit te breiden. Hiervoor levert NedGraphics de 2D CAD applicatie genaamd AutoCAD Map 2000i. NedGraphics zal bovendien zorgdragen voor de implementatie, het opleiden en begeleiden van het personeel van de Bouwdienst Rijkswaterstaat. Tevens levert NedGraphics consultancydiensten voor het project.

Profiel Nedgraphics

NedGraphics Holding N.V. is sinds 3 april 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam en is actief vanuit vestigingen in Nederland, Italië, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Frankrijk, België, Hong Kong, Duitsland, Zwitserland, Roemenië, Brazilië en Turkije. Het bedrijf realiseert ongeveer 70% van haar omzet buiten Nederland. In 2000 realiseerde NedGraphics een omzet van EUR 26,0 miljoen en een bedrijfsresultaat van EUR 1,5 miljoen. Geïntegreerde ICT oplossingen voor de textiel- en kledingindustrie NedGraphics is leverancier van geïntegreerde ICT oplossingen voor de textiel- en kledingindustrie, waaronder CAD/CAM-oplossingen, product data management (PDM), productie-monitoring, kleurenbeheer, weefselsimulatie, 3D presentatie en Enterprise Resource Planning (ERP) oplossingen. Geïntegreerde ICT CAD/GIS oplossingen (CAD/GIS: Computer Aided Design/Geographical Information Systems) Software en services voor de registratie, het beheer en de analyse van geo-gerelateerde verschijnselen. De software-applicaties stellen onze klanten in overheidsgerelateerde sectoren in staat kaartgegevens te digitaliseren en ze te verbinden met technische, juridische en administratieve databases. Hierdoor kunnen overheidsorganen hun infrastructuren efficiënter beheren. Sinds het einde van het jaar 2000 heeft NedGraphics haar activiteiten verder uitgebreid van lokale tot internationale overheidsgerelateerde markten, zoals bijvoorbeeld de voor de luchtvaart verantwoordelijke overheidsinstanties. NedGraphics is marktleider op het gebied van op open systemen gebaseerde CAD/GIS oplossingen voor Nederlandse gemeenten (70% marktaandeel) en CAD-systemen voor provinciale en centrale overheden in Nederland. Daarnaast levert NedGraphics oplossingen aan waterschappen, woningbouwcoöperaties, ingenieursbureaus en luchtvaartmaatschappijen.

Voor nadere informatie
NedGraphics: De heer Ab van Marion
E-mail: avm@nedgraphics.nl
Telefoon: 0346 - 583070