persbericht

18 mei 2001

overname activiteiten Winstar in Nederland en België

SkyberNet zet activiteiten
Winstar voort


- Continuïteit
dienstverlening Winstar-klanten
zekergesteld

- SkyberNet
grootste wireless local loop service provider in
Nederland

- Overname
betekent versnelde start SkyberNet
België

- Huidige
investeerders financieren overname
Hoofddorp, 18 mei 2001 SkyberNet, de Nederlandse aanbieder van breedband- en hostingdiensten, heeft heden Winstar in de Benelux overgenomen. De overname omvat de activiteiten van Winstar in Nederland en België. Met deze overname versterkt SkyberNet haar positie als onafhankelijk aanbieder van telecommunicatiediensten voor de Nederlandse en Belgische zakelijke markt.

De overname komt op het moment dat de Nederlandse en Belgische vestigingen van WinstarCommunications in de problemen zijn geraakt door de zwakke financiële positie van de Amerikaanse moedermaatschappij. De overname door SkyberNet wordt gefinancierd door de huidige investeerders in SkyberNet.

"Deze overname is belangrijk voor onze klanten", zegt Peter de Rijk, COO en mede-oprichter van SkyberNet. "Voor onze bestaande klanten omdat SkyberNet een belangrijker partij in de markt wordt en voor onze nieuwe Winstar klanten omdat we de continuïteit van de dienstverlening hebben zekergesteld. Daarnaast versterken we onze organisatie met een groep professionele en ervaren medewerkers. Voor hen komt dankzij de overname een einde aan een periode van onzekerheid. Ten derde bereiken we door de schaalvergroting kostenvoordelen in het beheer van onze netwerken."

"SkyberNet is vanaf de start in Nederland, begin 2000, van plan geweest om haar dienstverlening uit te breiden naar België en Luxemburg. Door deze overname kunnen we dat plan eerder, sneller en economischer uitvoeren", aldus Erik Jennes, CEO en mede-oprichter van SkyberNet naast De Rijk. "We zullen de Belgische SkyberNet organisatie nu versneld opbouwen. Het draaiboek daartoe hadden we al in de kast liggen, al loopt het nu wat anders. Ten eerste zullen we alle Winstar activiteiten waaronder de technische faciliteiten - in onze plannen integreren en ten tweede is het zaak de dienstverlening voor onze nieuwe klanten met onmiddellijke ingang over te nemen."

Winstar
Winstar Communications, Inc. is een Amerikaans
bedrijf dat tot voor kort genoteerd was aan de Nasdaq. In Europa heeft Winstar activiteiten in vijf landen. In Nederland heeft Winstar klanten in de middelgrote en grote zakelijke markt met een breed pakket data- en spraakdiensten. In België is Winstar een van de licentiehouders voor Wireless Local Loop (WLL) en beschikt het over een operationeel netwerk voor haar klanten in de regio Brussel.

Over SkyberNet professional telecom
solutions
SkyberNet professional telecom solutions
biedt als onafhankelijk provider een compleet pakket telecommunicatie-diensten dat tegemoet komt aan de wensen van ondernemers uit midden- en kleinbedrijf: flexibel, ongelimiteerd in mogelijkheden en betaalbaar. Deze diensten omvatten internettoegang, virtual private networking (IP-VPN) en hosting. Voor het datatransport wordt het Internet Protocol (IP) gebruikt, dat een naadloze koppeling van bedrijfsnetwerken mogelijk maakt. SkyberNet biedt haar netwerkdiensten aan in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en andere zakelijke gebieden in de Randstad en breidt haar netwerk en dienstverlening snel uit binnen de Benelux. SkyberNet
(www.skybernet.nl)
is een Nederlandse onderneming en gevestigd te Hoofddorp. De grootste investeerders in SkyberNet zijn Norwest Equity Partners, Gilde IT Fund en Holland Ventures.

SkyberNet Nederland
B.V. Lubbers
& De Jong B.V.
Maarten
Meijer Piet
van Reeuwijk
Wegalaan
22-24 Keizersgracht
219
2132 JC
Hoofddorp 1016
DV Amsterdam

tel. 023 - 567 76
00 tel.
020 - 421 05 65
email:
mmeijer@skybernet.nl email:
piet@l-dj.nl