Persbericht De Amersfoortse

DE AMERSFOORTSE REIKT EERSTE ZORGPAS UIT

De familie Vliek uit Amersfoort kreeg vrijdag 18 mei van De Amersfoortse Verzekeringen de eerste Zorgpas uitgereikt. Met deze pas worden gegevens van de verzekerde via het Zorg Informatie Netwerk uitgewisseld tussen zorgaanbieders en zorgverzekeraars. In de regio Eemland vindt een proef van een jaar plaats met de Zorgpas, waaraan De Amersfoortse deelneemt. Bij verzekerden van De Amersfoortse in deze regio valt de Zorgpas eind mei in de bus.

De Zorgpas is een kaart met een chip, vergelijkbaar met een bank- of giropas. Op deze chip staan gegevens over de ziektekostenverzekering van de verzekerde. Met een kaartlezer kan een huisarts, fysiotherapeut, tandarts, specialist de meest recente gegevens raadplegen van de verzekerde. Bij de proef in de regio Eemland gaat het om de uitwisseling van administratieve gegevens. Deze gegevens worden up-to-date gehouden door de zorgverzekeraars.

Over enkele jaren kunnen zorgaanbieders medische en patiëntgebonden informatie uitwisselen. Zowel de zorgverzekeraar als de zorgaanbieder beschikt dan over dezelfde actuele gegevens, waardoor er minder fouten gemaakt worden en de administratieve afhandeling sneller verloopt. De Amersfoortse verwacht dat ze met de Zorgpas nog gerichter service kan bieden aan haar klanten. De Zorgpas is een initiatief van consumenten- en patiëntenorganisaties, artsen, ziekenhuizen, paramedici en zorgverzekeraars.



De Amersfoortse Verzekeringen
Drs R.J.M. Otten
directeur Commerciële Zaken & Marketing
Telefoon: (033) 464 2418