Gemeente Soest

Zomerschoon 2001

Kent u uw buren nog niet?

Wilt u zich inzetten voor een leefbare buurt?

Doe dan mee aan Zomerschoon op 18 en 19 mei aanstaande
Wat is dat Zomerschoon ?

Op 18 mei doen de meeste (lagere) schoolkinderen mee aan Zomerschoon. Samen met hun klasgenoten, onderwijzers maken zij hun schoolplein en de omgeving van de school schoon. Heel en veilig. Waarom? Omdat de omgeving van de school leefbaar moet zijn en blijven. Er zijn ook scholen die een deel van het schoolseizoen bijna dagelijks in projectvorm of maandelijks door afvalopruimacties aandacht besteden aan een leefbare woonomgeving. Dit jaar valt er door de scholen die meedoen aan Zomerschoon geldprijzen te verdienen als zij de mooiste fotos maken (tentoonstelling) van het Zomerschoongebeuren. Een jury beoordeelt dit.

Op 19 mei bent u aan de beurt. Samen met uw buren één keer in het jaar ervoor zorgen dat uw directe woonomgeving weer schoon heel en veilig wordt. Het is juist belangrijk dat bewoners uit de wijk zelf een actie doen. U kent immers als geen ander uw eigen buurt, u weet hoe de buurt wordt gebruikt en u kent plekken die wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken Meedoen aan Zomerschoon is nog leuker als je het samen doet, met de buren, of de hele straat. Vooral als je na afloop iets gezelligs doet, een barbecue of vult u zelf maar in. Zo kan Zomerschoon uitgroeien tot het jaarlijks hoogtepunt van de buurt.

Er gaat op 19 mei een jury langs alle groepen. Want ook op 19 mei vallen er geldprijzen te verdienen voor de buurt/ straat die zich van zijn beste Zomerschoonkant laat zien.

Om elkaar beter te leren kennen start de Zomerschoondag op 19 mei met een gezamenlijk ontbijt op het gemeentehuis.

De gemeente zorgt op 18 en 19 mei voor het nodige materiaal (vuilniszakken, bezems, prikkers, handschoenen etc.).

Heeft u nog vragen. U kunt dan bellen met Carrien Eenhoorn, wijkcoördinator, telefoonnummer 6093483.

Opgeven voor Zomerschoon kan op twee manieren. Via de aanmeldpagina op de website www.zomerschoon.nl. of via het te downloaden formulier (in word-formaat).