Gemeente Zoetermeer

Gemeente Zoetermeer start 18 mei onderzoek naar leefbaarheid en veiligheid

De gemeente Zoetermeer start een onderzoek naar de mening van de inwoners van 18 jaar en ouder over de leefbaarheid en veiligheid in hun buurt. Het onderzoek dat eens in de twee jaar gehouden wordt, is een onderdeel van het door de rijksoverheid in 1995 gestarte Grote Stedenbeleid. Met name in grote steden komen wijken en buurten voor waar mogelijk sprake is van toenemende onleefbaarheid en onveiligheid. Door de bewoners te vragen naar de leefbaarheid en veiligheid in hun buurt kunnen problemen in kaart worden gebracht en verbeteringen worden gerealiseerd.

Voor het onderzoek zijn bijna 4.000 inwoners van 18 jaar en ouder geselecteerd verdeeld over de verschillende buurten van de stad. Vanaf 18 mei zal er namens de gemeente Zoetermeer bij de geselecteerde inwoners een koerier aan de deur komen om de vragenlijst persoonlijk te overhandigen en te komen ophalen. De vragenlijst gaat onder andere in op voorzieningen, aantal voorvallen en misdrijven, kwaliteit van de woning, gevoelens van onveiligheid en veranderingen in de buurt.

Hoewel Zoetermeer niet behoort tot de steden waarvoor het Grote Stedenbeleid kan door het houden van een onderzoek naar leefbaarheid en veiligheid de Zoetermeerse situatie worden vergeleken met die van andere steden. Hierdoor kan heel gericht worden gewerkt aan de oplossing van eventuele buurtproblemen en beleid worden ontwikkeld om de leefbaarheid en veiligheid in Zoetermeer te verbeteren.



Gemeente Zoetermeer © May 2001

Last update: 17 May 2001 (10:36)