AutoRai

17-5-2001

Suzuki start levering Liana

De nieuwe Suzuki Liana staat vanaf 18 mei bij de Suzuki-dealers. De prijzen van dit stijlvolle en functionele model beginnen bij 32.999.

Ter gelegenheid van de introductie komt er een extra complete First Edition voor 37.999. Deze beschikt over een 1.6-litermotor en heeft behalve de complete standaarduitrusting ook zijairbags, airconditioning en metaalkleur.

De Liana markeert een nieuw tijdperk. Dat is terug te vinden in de naam. Liana staat voor Life In A New Age. Opnieuw demonstreert Suzuki groot te zijn in het ontwerpen van compacte, veelzijdige autos. De Liana valt vooral op door zijn onderscheidend uiterlijk met als bijzondere kenmerken de driehoekige koplampen en achterlichten. Ook de metallic gespoten grille zorgt voor een heel opvallend voorkomen. Smalle, scherp uitgesneden lichtunits geven de achterzijde van de auto eveneens een markant gezicht.

Modern
Automobilisten die op zoek zijn naar ruimte, hebben aan de Liana een ideale auto. Het hoge dak zorgt voor een comfortabele zitpositie met goed zicht rondom en een makkelijke instap. Verder biedt het interieur veel opbergmogelijkheden. Er is plaats voor vijf inzittenden. De binnenzijde van de Liana oogt net zo modern als het exterieur. Het digitale instrumentarium en de ergonomische gevormde middenconsole zijn daarvan een paar fraaie voorbeelden.

Suzuki heeft nieuwe motoren voor de Liana ontwikkeld: een 1.6-liter van 76 kW (103 pk) bij 5.500 tpm en een 1.3-liter van 66 kW (90 pk) bij 5.750 tpm. De 1.6-literuitvoering levert een koppel van 144 Nm bij 4.000 tpm, de 1.3 komt uit op een maximum van 116 Nm bij 4.750 tpm. Beide krachtbronnen blinken uit in souplesse door de vlakke koppelkromme, waardoor ze over een breed toerenbereik veel trekkracht leveren.

Vijf uitvoeringen
De Liana is leverbaar in vijf uitvoeringen: de 1.3 GLS, de 1.6 GLX, de
1.6 GLX automaat en de 1.6 First Edition, die eveneens met een viertrapsautomaat te bestellen is.

Alle uitvoeringen van de Liana hebben een zeer uitgebreide standaarduitrusting met onder meer centrale deurvergrendeling, elektrisch bedienbare ramen, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, bekerhouders voor, buitenspiegels en bumpers in de carrosseriekleur en elektrisch verstelbare buitenspiegels. De
1.6-uitvoering voegt daar nog ABS (met EBD) aan toe. De First Edition is uitgerust met zij-airbags en metaallak.