Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Grensverleggend jeugdsportweekend
Brugge, 27/3/2001
Op 18, 19 en 20 mei 2001 wordt voor de tweede maal een grensverleggend jeugdsportweekend georganiseerd. Grensverleggend gezien de samenwerking tussen Nederlandse en Belgische sportorganisaties en gezien de unieke ervaringen die de deelnemers dat weekend zullen opdoen.

Aan het jeugdsportweekend kunnen kinderen met een motorische handicap in de leeftijd van 8 tot 18 jaar deelnemen. Het weekend begint met een spannende oriëntatietocht, gevolgd door verschillende takken van sport die tijdens het weekend beoefend kunnen worden: o.a. surfen, roeien, zeilen, judo, tafeltennis, klimmen, handboogschieten, etc. De deelnemers zullen worden begeleid door ervaren (sport)begeleiders. Ook staat de organisatie in voor voldoende medische begeleiding.

Het weekend is bedoeld voor kinderen met een motorische handicap die zin hebben om te sporten en wel eens een weekend zonder hun ouders weg willen.

Een groeiend aantal sportorganisaties uit Nederland en België werkt samen om dit jeugdsportweekend te realiseren: de Coördinatiecel Aangepast Sporten Oost-Vlaanderen, de Provinciale Sportdienst van West-Vlaanderen, de Vlaamse Liga Gehandicaptensport, de Vlaamse Federatie Gehandicaptensport, de Sportdienst Antwerpen en de Zeeuwse Sportraad.
Het weekend wordt financieel ondersteund door de Koning Boudewijnstichting en Nike.

Het sportweekend vindt plaats op ontmoetingscentrum Het Zilveren Schor te Arnemuiden (NL).
Deelnemers kunnen zich aanmelden tot uiterlijk 23 april 2001.

GEÏNTERESSEERDEN KUNNEN MEER INFORMATIE EN EEN INSCHRIJFFORMULIER OPVRAGEN BIJ:
PROVINCIE WEST-VLAANDEREN DIENST SPORT, TOON DOOMS, DOORNSTRAAT 114 8200 SINT-ANDRIES - TEL. 050/407.686 email: sport@west-vlaanderen.be