Gemeente Doetinchem

Belgen op huntenkunst 2001

Op 18, 19 en 20 mei wordt voor de negende keer Huntenkunst gehouden. De beurs is een vast onderdeel geworden binnen de Doetinchemse manifestaties. De bekendheid van Huntenkunst beperkt zich niet uitsluitend tot de regio, maar geniet tevens zowel nationale als internationale aandacht. De kunstmanifestatie vindt plaats in de Houtkamphal (de markthal) in Doetinchem.

Huntenkunst wil kwalitief hoge kunst onder de aandacht brengen van een breed publiek. Meer dan 160 kunstenaars uit diverse landen zullen met hun werk in Doetinchem aanwezig zijn. Naast Nederlandse kunstenaars zijn ze ook afkomstig uit: Duitsland, België, Tsjechië, Marokko, Turkije, Hongarije, Japan, Britannië en Oostenrijk. Het interessante van Huntenkunst is, dat u niet alleen het werk kunt zien maar ook met de kunstenaar over zijn werk kunt praten. Naast schilderijen zijn er o.a. etsen, linosneden, litho's, foto's, gemengde techniek, beelden, objecten, installaties, keramiek, media-kunst, textiel- en glaskunst.

De beurs geeft een goed overzicht van de hedendaagse beeldende kunst door middel van een scala aan uitingen. Kenmerkend voor Huntenkunst is, dat de ballotage-commissie heeft gekozen voor kunstenaars met een persoonlijke uitdrukking en vormentaal. Dus werk dat een uniek karakter draagt.

Belgische kunststraat

Elk jaar staat het werk van kunstenaars uit een bepaald land op een bijzondere wijze in de belangstelling. Dit jaar is gekozen voor België en is er in het centrum van de Houtkamphal een Belgische kunststraat aanwezig. De Belgische kunstenaars hebben tegelijkertijd in de regio (Ulft, Huissen en Gendt) exposties.

Huntenkunst is een prachtige gelegenheid om met kunst in aanraking te komen. U kunt er ook kunst kopen (zonder commissiegelden). Ter gelegenheid van Huntenkunst zal er een specifieke cd-rom over Huntenkunst 2001 uitkomen, die tijdens deze dagen te zien zal zijn.

De heer J. Esmeijer, gedeputeerde van Gelderland, verricht de opening en namens de gemeente Doetinchem spreekt Henk Wubbels, wethouder van cultuur.

Openingstijden: vrijdag 18 mei 18 tot 21 uur, zaterdag 19 mei 12 tot 20 uur en zondag 11 tot 18 uur. Entree f 7,-. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. Inlichtingen bij tel. (0315) 681961 of harrieschenning@hetnet.nl. Zie ook: www.huntenkunst.org .